Výsledok z penalty rešpektovali obaja

Kapitáni. Matúš Kacvinský a Vladimír Voroňák.
Kapitáni. Matúš Kacvinský a Vladimír Voroňák. (Autor: Peter Sokol)
Sportnet|10. okt 2016 o 00:00

Humenčania porazili V 12. kole IV. ligy Sever Spišské Podhradie najtesnejším rozdielom.

HUMENNÉ. Rozhodla 56. minúta. Do šestnástky súpera vnikol Sališ, po kľučke na prvého obrancu si druhého obhadzoval, došlo však k faulu.

Humenský kapitán Voroňák si postavil loptu na biely bod a nemýlil sa.

Kapitán bezgólový

Po inkasovanom góle Spišiaci zvýšili úsilie, miestami mali aj tlak, no k vyrovnaniu to neviedlo.

„Prvý polčas bol jednoznačne na humenskej strane, boli lepším mužstvom, my sme mohli byť radi za bezgólovú prestávku. Po obrátke nás inkasovaný gól prinútil viac hru otvoriť, k zmene skóre však nedošlo. Treba povedať, že víťazstvo domácich je zaslúžené, mali viac šancí než my, brankár nás držal, napokon rozhodla penalta. Výsledok však rešpektujeme, lebo my sme sa v koncovke nepresadili,“ začal hodnotiť stretnutie Matúš Kacvinský.

Práve on mal v 62. min. po spätnej prihrávke a strele z 12 metrov blízko k vyrovnaniu. Brankár Slavik zasiahol nohou.

„Strieľal som ľavou nohou, aj preto chýbala väčšia razancia a brankár stačil reagovať,“ dodal kapitán MŠK Spišské Podhradie.

Kapitán jednogólový

Na humenskej strane mohla zavládnuť pohoda. I keď to bol iba jediný gól, znamenal zisk troch bodov.

„Ťažký zápas. V prvom polčase sme spálili niekoľko dobrých šancí a už sa to s nami v koncovke opäť viezlo. Čo k tomu povedať, ak by nebol pokutový kop, nervozita by sa v našich radoch stupňovala,“ konštatoval Vladimír Voroňák.

Práve on si postavil loptu na biely bod a gólmana Ďuricu prekonal.

„K penaltovej situácii nemôže mať nikto výhrady. Sališ obišiel obrancu, na druhého spravil dobrú kľučku, ten ho sekol, čistý pokutový kop. Pri zahrávaní som mal v hlave jasno, placírečka vyšla,“ poznamenal humenský kapitán, ktorý bol jedným z tria, ktorý v závere spálil poisťovaciu tutovku.

V jeho prípade mu brankár Ďurica zmaril samostatný nájazd. „Musíme na koncovke popracovať. Zlepšiť tréningovú dochádzku a pilovať streľbu. Aj ja som nevyužil čistú šancu, mohol som obísť brankára. Už ma v závere pichalo v kolene, ale na to sa vyhovárať nemôžem. Mal som to premeniť,“ dodal Vladimír Voroňák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Výsledok z penalty rešpektovali obaja