Výsledok Rožňavu tešil, hra už menej

Tri body ostali doma. Rožňavčania však mohli streliť viac ako tri góly.
Tri body ostali doma. Rožňavčania však mohli streliť viac ako tri góly. (Autor: Peter Podolinský)
Sportnet|1. okt 2012 o 00:00

Rožňava hostila tabuľkového suseda z Turne n/B. Aj keď hrou oko diváka príliš nepotešilo ani jedno z mužstiev, domáci vyhrali 3:1.

Rožňava hostila tabuľkového suseda z Turne n/B. Aj keď predvedenou hrou oko diváka príliš nepotešilo ani jedno z mužstiev, domáci hráči dokázali vyhrať 3:1.

ROŽŇAVA. Streleckej chuti sa naďalej teší F. Pollák, ktorý v úvode dostal domácich do vedenia. Potom síce neustrážili rýchleho Rohálya, no v závere polčasu zrazil Kovács center Milatu do vlastnej brány.

Ďalšie šance už domáci nedokázali premeniť. Po prestávke sa hra vyrovnala a v niektorých chvíľach boli namieste obavy o výsledok. Desať minút pred koncom vybojoval F. Pollák penaltu a aj ju premenil.

Mužstvo hostí je vo výstavbe, hrá v ňom veľa mladých hráčov. Vzhľadom na viacero zranených hráčov bola taktika jednoduchá. Dostať čo najmenej gólov.

„V druhom polčase sme však boli minimálne vyrovnaným súperom, ak nie lepším mužstvom. Nepremenené šance mrzia. Myslím si, že jedenástka proti nám bola veľmi prísna. Bol to taký remízový zápas. No ideme ďalej,“ uviedol podpredseda FK Turňa n/B Ferencz Bálint.

Pre domáceho trénera nebol súper neznámy, nejaký čas v Turni n/B pôsobil. „Je to tak, aj preto som upozorňoval na rýchleho Rohalya, no aj tak nám dal gól,“ začal tréner SP MFK Rožňava Štefan Kossuth.

Napriek víťazstvu bol znova nespokojný s hrou svojich zverencov. „Viazol nám prechod do útoku. Hoci sme mali loptu viac v moci, všetko to hatili pokazené prihrávky. Je to odraz toho, že málo hráčov trénuje a v zápase im potom chýbajú sily, koordinácia a kombinácia viazne. Nemáme iskru,“ posťažoval sa tréner Š. Kossuth.

„Dnes to bolo obrovské trápenie, obávam sa však, že hráči boli s tým spokojní. No takto sa hrať futbal nedá, aby sme z neho nemali radosť. Natrápime sa, nabeháme, napracujeme, no výsledok tomu nie je adekvátny. Mali sme vyhrať vyšším rozdielom.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Výsledok Rožňavu tešil, hra už menej