Keď mám v ležke za tri, neoplatí sa riskovať. Davidová môže skončiť na MS bez medaily

Markéta Davidová na MS v letnom biatlone 2023.
Markéta Davidová na MS v letnom biatlone 2023. (Autor: Igor Stančík)
Sportnet|26. aug 2023 o 16:08

V šprinte sa predstavilo celkovo 5 Sloveniek.

MS v letnom biatlone 2023 - Osrblie

Ženy - rýchlostné preteky na 6 km:

1.

Tuuli Tomingasová

Estónsko

16:51,5 m (1)

2.

Lisa Maria Sparková

Nemecko 

+ 1,9 s (0)

3.

Tereza Vinklárková

Česko

+ 13,5 s (0)

26.

Júlia Machyniaková

Slovensko

+ 2:05,0 m (2)

33.

Mária Remeňová

Slovensko

+ 2:47,8 m (4)

43.

Sára Pacerová

Slovensko

+ 3:25,1 m (4)

45.

Henrieta Horvátová

Slovensko

+ 3:39,4 m (4)

47.

Lea Meszárošová

Slovensko

+ 3:58,8 m (4)

OSRBLIE. Estónska biatlonistka Tuuli Tomingasová triumfovala v rýchlostných pretekoch na 6 kilometrov na MS v letnom biatlone, ktoré sa konajú v Osrblí.

Pred druhou Lisou Mariou Sparkovou malla náskok 1,9 sekundy.

Úspech zaznamenali české biatlonistky. Vďaka Terezy Vinklárkovej získali bronzovú medailu.

V top 10 mali ďalšie tri pretekárky - šiesta bola Lucie Charvátová, deviata Markéta Davidová a desiata Tereza Voborníková.

Slovenkám šprint strelecky nevyšiel. Najlepšie umiestnenie dosiahla Júlia Machyniaková, ktorá finišovala na 26. mieste so stratou dvoch minút a piatich sekúnd.

VIDEO: Mária Remeňová hodnotí svoj výsledok na MS v letnom biatlone 2023

Ďalšie štyri Slovenky skončili so štyrmi trestnými okruhmi. Na 33. mieste skončila Mária Remeňová, 43. bola Sára Pacerová. O dve pozície horšie finišovala Henrieta Hotváthová a 47. miesto obsadila Lea Meszárošová.

Ženy čaká na MS ešte hromadný štart, do ktorého sa pravdepodobne nekvalifikuje žiadna slovenská biatlonistka. Štart je naplánovaný na nedeľu o 16:15.

Po pretekoch sa návštevníci Národného biatlonového centra rozlúčili s Ivonou Fialkovou, ktorá po sezóne ukončila svoju kariéru.

Hlasy po pretekoch

Markéta Davidová, česká reprezentantka: "Na prvej položke fúkalo oveľa viac. Asi to boli moje chyby, no neviem o nich. Musím sa spýtať trénera. Na druhej položke som si to viac strážila. Keď mám v ležke za tri, viac sa neoplatí riskovať. Od rána sa tu všetci potíme, nejde to zastaviť. Ale keď je zatiahnuté a viac fúka, dá sa to."

Júlia Machyniaková, slovenská reprezentantka: "Nie je to najhoršie. Samozrejme, tá streľba ma mrzí. Keďže som mala aj zranenie, myslím, že to nie je zlé. No vždy som so sebou nespokojná. Viem o veľa chybách, ktoré som urobila. Rameno už mám v poriadku, do prípravy s ostatnými som už naskočila. Stále si musím dávať pozor. Nechcem ostatným nahrávať, ale je tu veľa pasáži, o ktorých keby zahraniční pretekári vedeli, zvládli by ich lepšie. Ale ani ja nezvládnem zákruty tak, ako by som nechcela. Nie je to najťažšia trať, akú som kedy šla, ale ani najľahšia."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Keď mám v ležke za tri, neoplatí sa riskovať. Davidová môže skončiť na MS bez medaily