Výprava SR na čele s Martikánom a v športovom oblečení

TASR|13. aug 2004 o 22:46

Atény 14. augusta (TASR) - Slovenská výprava pod vedením vlajkonosiča Michala Martikána vpochodovala v piatok o 22.00 na Olympijský štadión v Aténach ...

Atény 14. augusta (TASR) - Slovenská výprava pod vedením vlajkonosiča Michala Martikána vpochodovala v piatok o 22.00 na Olympijský štadión v Aténach počas otváracieho ceremoniálu ako 171. krajina v poradí. Za dvojnásobným olympijským medailistom kráčal šéf športovej časti slovenskej výpravy a podpredseda SOV Vladimír Miller, po boku s dvojičkami Petrom a Pavlom Hochschornerovcami.

Za zlatým predvojom sa objavili dve zástupkyne nežnejšieho pohlavia Daniela Hantuchová a Elena Kaliská. Celkovo v slovenskom sprievode bola asi tretina z celkového počtu 65 športovcov. Z už prítomných v Grécku chýbala napríklad Martina Moravcová, ktorá uprednostnila prípravu na preteky, keďže už na druhý deä ráno ju čakala rozplavba v jej najsilnejšej disciplíne 100m motýlik.

Slovenská výprava nenastúpila v slávnostnom oblečení, v ktorom sa predstavila na sľube u prezidenta a ktorého pánska verzia sa stretla s veľkou kritikou verejnosti. Pred miliónmi televíznych divákov sa predviedla v športovom oblečení - v bielych nohaviciach a ženy v červených a muži v modrých bundách.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Výprava SR na čele s Martikánom a v športovom oblečení