Východniari na úvod prvej ligy remizovali

Sportnet|19. júl 2010 o 00:00

V úvodnom kole I. futbalovej ligy obaja zástupcovia východného Slovenska získali pôo bode po nerozhodných výsledkoch.

V úvodnom kole I. futbalovej ligy obaja zástupcovia východného Slovenska získali po bode po nerozhodných výsledkoch.

Michalovce - Ružomberok B 2:2 (0:1)

MICHALOVCE. Prvé možnosti patrili síce hosťom, ale do skutočne obrovskej šance sa dostal v 30. minúte po prihrávke Kuncu stredopoliar Ruskovský, ktorému však lopta na ľavačku nesadla a z gólu nebolo nič. Minútu pred prestávkou chyboval kapitán MFK Zemplín Sninský, hostia sa dostali do prečíslenia, po ktorom najprv M. Nagy mieril do brankára Pillára, ale odrazenú loptu už poslal do siete číhajúci T. Chovanec. Po prestávke vymenili stropkovských mladíkov Špilára a Jakubča legionári Jevľanov a Gamkrelidze. Hra sa zrýchlila a najmä spresnila, nuž a došlo aj k vyrovnaniu. O to sa v 58. minúte postaral svojím premiérovým gólom medzi seniormi Kunca, ktorý najprv trafil do žrde a odrazenú loptu už poslal do siete. Tento stav vydržal iba štyri minúty, pretože po chybe Vajdu sa dostal do brejku T. Chovanec, ktorý lobom poslal svoj tím do vedenia. Vyrovnanie prišlo v 72. minúte, lopta po osi Jevľanov - Janek sa dostala až ku Gamkrelidzemu, ktorý do prázdnej brány stanovil na konečných 2:2. Od tohto momentu mali Michalovce ešte ďalšie šance po koncovkách Ruskovského, Vajdu a Sninského, no brankár hostí Smieška svojmu tímu vychytal cennú remízu.

GÓLY: 58. Kunca, 72. Gamkrelidze - 44. a 62. T. Chovanec. ŽK: Mihok, Kunca - Greššák. Rozhodca: M. Fajčík. Divákov: 924. MFK ZEMPLÍN: P. Pillár - Janek, Vajda, Sninský, Vanák - Mihok (73. E. Seman), T. Opiela, Jakubčo (46. Jevľanov), Ruskovský - Kunca, Špilár (46. Gamkrelidze). MFK B: Smieška - P. Maslo, T. Gejdoš, D. Jurč, Ondrík - Š. Pekár, Greššák, M. Nagy, Lovás (79. Baláž) - T. Chovanec, Shaqiri (69. Oravec, 89. Almaský).

Petržalka - Moldava 1:1 (0:0)

BRATISLAVA. Domáci využili z maxima minimum, hostia vyťažili z minima maximum, keď v úvode druhého polčasu po faule Princea Oforiho na Jurka na konci šestnástkového oblúka najlepší hráč FK Bodva Tomáš Pančík excelentne obstrelil múr k bližšej žrdi - 0:1. Petržalčania si utvorili šance na dva zápasy. Szarkovu pohotovú strelu vykopol z bránkovej čiary Andraščík, Vojtaško napravil zlú malú domov skvelým zákrokom po kľučke Johancsika na rohu päťky, po góle hostí sa kapitán FC 1898 Augustín vyhol ofsajdovej pasci, ale zbytočne sa ponáhľal hlavičkovať padajúcu loptu a koníčkom namieril do stredu brány. Trojnásobná šanca vyrovnať prišla v 78. min. Najprv Szarka zaváhal pred bránkoviskom so strelou a padajúcu loptu si prebral, po centri Pončáka hlavičkoval Kováč loptu do žrde vlastnej brány a Szarkovu strelu i dorážku bravúrne vyrazil Vojtaško. Päť minút pred koncom sa lopta odrazila pred Johancsika, ktorý zblízka "prevalcoval" moldavského kapitána a vyrovnal. Lenže asistent rozhodcu odmával ofsajd, ktorý hostia pre zranenie svojho brankára nerozohrali, no po dvojminútovom ošetrení hlavný rozhodca (po porade so štvrtým rozhodcom) gól uznal.

Góly: 85. Johancsik - 52. T. Pančík. ŽK: Johancsik, Prince Ofori - Kaminský. ROZHODOVAL: Straka. Diváci: 820. FC 1898: Jenčo - Pončák, Švec, Prince Ofori, M. Kubala - Kovašich (65. M. Kozák), Augustín, Štefún, Schustrík (86. Hečko) - Johancsik, Szarka. FK BODVA: Vojtaško - V. Andraščík, M. Kováč, Kaminský, Majný - Hanzuš (66. Timkovič), Brezničan, T. Pančík (90. Sobota), Bačík (81. Fazekaš) - Jurko, Pavlák.

Zostávajúce výsledky: Trenčín - Senec 2:0 (2:0). Góly: 9. Depetris, 17. Štefánik, Púchov - Šaľa 2:1 (0:1). Góly: 50. a 81. Svorada - 23. Matejov, Lučenec - Lipt. Mikuláš 2:2 (2:1). Góly: 27. a 39. Labun - 13. Kapláň, 68. Kandera, D. Kubín - Rim. Sobota 2:0 (1:0). Góly: 27. Holub, 47. Lejko, ŽK: 29. Holub - 19. J. Zvara, 26. Migaľa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Východniari na úvod prvej ligy remizovali