Výborná futbalová šou ozdobila sabinovské výročie

Tomáš Tatar pri vstupe na štadión. V Sabinove pútal veľkú pozornosť.
Tomáš Tatar pri vstupe na štadión. V Sabinove pútal veľkú pozornosť. (Autor: Daniel Dedina)
_novy|4. júl 2016 o 00:00

Sabinovský futbalový štadión opäť praskal vo švíkoch. Po roku sa na ňom znova zišli známe futbalové i hokejové mená.

Sabinovský futbalový štadión opäť praskal vo švíkoch. Po roku sa na ňom znova zišli známe futbalové i hokejové mená a aj tentoraz to bolo za výraznej diváckej podpory. Tatar, Daňo, Marinčin, Janus, Jakubko a ďalší sa pričinili o výborný športový zážitok.

SABINOV. Oslava 95. výročia vzniku organizovaného futbalu v Sabinove sa vydarila na výbornú.

Okrem množstva atrakcií, zápasu mladých nádejí, či odovzdania pamätných ocenení mohli byť organizátori, ktorými boli mesto Sabinov a mestský futbalový klub, nadmieru spokojní aj s tým, ako napokon vypálil hlavný bonbónik celého podujatia, exhibičný zápas športových osobností.

Po roku si na tamojšom trávniku opäť zmerali sily družstvá futbalistov a hokejistov. V oboch tímoch sa mihlo viacero reprezentantov a známych tvárí, doplnených o miestnych rodákov.

Kopačky oprášil i primátor Sabinova Peter Molčan. Hoci samotných aktérov i divákov na štadióne, ktorých sa zišiel úctyhodný počet, v prvej fáze, pri vystupovaní hráčov z niekdajšieho autobusu slávnej FC Barcelona, postrašili husté mračná, zvyšok podujatia sa odohrával v príjemnom počasí.

Výborný mix futbalistov i hokejistov

Od začiatku bolo jasné, že na trávniku pôjde v prvom rade o zábavu, obe mužstvá poňali zápas veľmi korektne a prítomných ľudí pobavili množstvom úsmevných situácii.

Ako to v týchto prípadoch býva zvykom, zápas sa skončil remízou a o víťazovi musel rozhodnúť až penaltový rozstrel. Ten už mal maximálne voľný priebeh a krátko po ňom niektorí možno ani netušili, kto vlastne vyhral.

Víťazom však jednoznačne bola predovšetkým vydarená myšlienka tohto podujatia, čo kvitovali samotní hráči i všetci tí, ktorí na sabinovský štadión v sobotu popoludní zavítali. ´Športuje celá rodina´ znelo motto akcie, čo sa pri pohľade na rôznorodé vekové zastúpenie účastníkov podarilo do bodky naplniť.

„Je to super podujatie, už druhý rok po sebe sa tu zišiel výborný mix futbalistov i hokejistov. Výborne sa zabavíme, je to jedna z najlepších akcií na ktorých sa zúčastňujem. Ľudia sa tu cítia fajn, je o nich dobre postarané,“ nešetril chválou hokejový brankár Denis Godla, ktorý sa na zelenom trávniku prevtelil i do roly zakončovateľa.

Spolu s ostatnými hráčmi si po skončení zápasu sadli za pripravené pulty, aby uspokojili hŕbu lovcov autogramov.

Za majstrov Európy tipuje Tatar Nemcov

Nepochybne najväčším lákadlom pre prítomných divákov bola účasť Tomáša Tatara.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Výborná futbalová šou ozdobila sabinovské výročie