Volejbalistky čaká východniarske derby

Piata priečka. Získajú ju Spišiačky či Kežmarčanky?
Piata priečka. Získajú ju Spišiačky či Kežmarčanky? (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|5. apr 2014 o 00:00

Súboj s Kežmarčankami začínajú Spišiačky na domácej pôde.



SP. NOVÁ VES. Po vyradení extraligových volejbalistiek VK Spišská Nová Ves vo štvrťfinále play–off, hráčkami Slávie Bratislava, zverenkyne trénera Ondreja Spišáka hrajú o konečné umiestnenie v skupine o 5. až 8. miesto.

Vyradili Paneurópu

Medzi najlepšiu štvorku sa Spišiačky neprebojovali. Tým pre nich sezóna neskončila. V súbojoch o konečné umiestnenie dosiahli menší úspech, keď dokázali vyradiť odveké rivalky z Paneurópy Bratislava.

„Nad Paneurópou sme doma vyhrali 3:0 a išli do Bratislavy potvrdiť tento výsledok. Hral sa takzvaný  'zlatý set', ktorý rozhodoval o postupujúcom do boja o 5. miesto,“ opísala víťazné ťaženie nad Bratislavčankami hráčka VK Spišská Nová Ves Veronika Nováková, ktorá sa už teší na prestížny duel s Kežmarkom.

„Určite je to ťažký súper, má tam skúsenú reprezentačnú nahrávačku aj najviac bodujúcu hráčku slovenskej extraligy, no my ideme dokázať sebe aj našim fanúšikom, že vieme zdolať súpera, ktorý hral pred play-off v skupine o 1. - 4. miesto. Určite však nastúpime v kompletnej zostave aj so Sikorou a ukážeme, že aj napriek prehrám v dôležitých zápasoch vieme hrať kvalitný volejbal. Veríme, že na derby s Kežmarkom príde veľa ľudí, ktorí nám stále veria a budú naším siedmym hráčom na ihrisku.“

Tradičné derby

Pred týždňom sa pod vysokou sieťou na spišskonovoveskej palubovke predstavili juniorky Kežmarku.

Po týždni sa opäť hrá tradičné derby, ale tentoraz v podaní A – družstiev v boji o konečné piate miesto. Vždy, keď príde na Spiš tím z Kežmarku, je to veľký volejbalový sviatok.

„Nastúpia proti sebe dve neúspešné družstvá, ktoré nepostúpili do prvej štvorky. Je mylné hovoriť, že v zápasoch o 5. miesto o nič nejde. Hráme o prestíž. Nikto nechce skončiť na šiestom, resp. siedmom mieste,“ dodal tréner VK Spišská Nová Ves Ondrej Spišák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Volejbalistky čaká východniarske derby