Volejbalisti Prešova zajtra proti Trenčanom

Zajtra opäť s Trenčínom. Prešovčania by do tretice chceli s týmto súperom doma vyhrať.
Zajtra opäť s Trenčínom. Prešovčania by do tretice chceli s týmto súperom doma vyhrať. (Autor: orim)
Sportnet|23. mar 2012 o 00:00

Na volejbalistov VK Mirad PU Prešov čakajú záverečné súboje v extraligovej sezóne 2011/2012.

Keďže do semifinále play-off sa neprebojovali, ich hlavným cieľom je v bojoch o konečné 5. – 8. miesto skončiť na piatej priečke. Ak si chcú tento cieľ splniť, musia prejsť najprv cez Trenčín (hrá sa na dve hrané stretnutia). Prvý súboj s hráčmi spod hradu Matúša Čáka je na programe zajtra od 18. hod. v hale Prešovskej univerzity.

PREŠOV. V prípade postupu zverencov prešovského trénera Ľuboslava Šalatu cez volejbalistov z Trenčína bude ich o konečné 5. – 6. miesto čakať úspešnejší z dvojice Nitra – Myjava.

Súboje medzi Prešovčanmi a Trenčínom patrili či už v základnej časti alebo aj v nadstavbovej k vyrovnaným – zo štyroch vzájomných meraní síl sa dva razy tešili z výhry Šarišania a dva razy ich najbližší súper.

A ešte raz pohľad na sériu s Humenným

Volejbalisti Prešova prehrali vo štvrťfinále play-off s Humenným v sérii hladko 3:0, no tréner Šarišanov Ľuboslav Šalata vníma každé odohrané stretnutie proti takému súperovi za dobrú školu pre svojich zverencov.

„Tieto stretnutia boli vítanou skúsenosťou. Niektorí z nich v play-off hrali prvýkrát a takéto zápasy sú na nezaplatenie. Humenné bolo nad naše sily, to treba objektívne priznať. Výsledky všetkých semifinalistov svedčia o tom, že prvá štvorka je o level vyššie ako ostatné tímy. Pre nás je veľmi ťažké sa tam prebojovať a v tomto ročníku to bolo nedosiahnuteľné. Reálne sme zhodnotili situáciu, chlapci sa teraz sústredia na to, aby sme skončili na piatom mieste.“

Trenčanov dobre poznajú

Hráči spod hradu Matúša Čáka majú mladý huževnatý tím, výborne pracujú na blokoch, čo by mohlo Šarišanom spôsobovať v dueli mierne problémy.

„Súpera dobre poznáme. V tejto sezóne sme sa s nimi stretli štyri razy. V domácom prostredí sme s nimi zakaždým zvíťazili 3:0 a u nich sme prehrali 1:3. Takéto výsledky by nám v konečnom zúčtovaní zaručili postup do boja o piate miesto. Možno od nich očakávať nátlakový volejbal s dobrým blokovaním a servisom. Bude pre nás náročné vysporiadať sa s ich dobre organizovanou obranou, ale ja verím, že to zvládneme. Budeme si musieť výborne prihrávať, útočiť z dobre pripravených pozícií a, naopak, súpera zatlačiť kvalitným podaním,“ zhodnotil pred zajtrajším duelom tréner VK Mirad PU Prešov Ľuboslav Šalata.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Volejbalisti Prešova zajtra proti Trenčanom