Volejbalisti Prešova odčinili prehru z Trenčína

Prešovčania ďalšiu blamáž už nepripustili.
Prešovčania ďalšiu blamáž už nepripustili. (Autor: Michal Frank)
Michal Frank|15. apr 2013 o 00:00

V súbojoch o konečné extraligové umiestnenie prešovskí volejbalisti nepripustili ďalšie prekvapenie. Trenčín zdolali 3:0 a 15:9 v zlatom sete.



PREŠOV. Ďalšiu blamáž nepripustili. Po najtesnejšom možnom vypadnutí z bojov o medaily zostali hráčom VK Mirad PU už len zápolenia o konečné umiestnenie. A hneď prvý zápas s Trenčínom im nevyšiel, vonku prehrali 2:3.

Doma teda nielenže museli zvíťaziť, ale aj následne uspieť v zlatom sete, ktorý rozhodol o tom, kto bude hrať posledný dvojzápas sezóny o piatu priečku. Studená sprcha spod hradu Matúša Čáka zabrala, na domácej palubovke už Prešovčania nedopustili žiadne nepríjemné prekvapenie.

Do súpera sa zahryzli s vervou od samého počiatku. V najsilnejšom zložení a bez rešpektu vyhrávali už 8:1. Súper sa síce spamätal a začal sa na domácich doťahovať, ale Šarišania si náskok ustrážili.

Druhý set začal vyrovnanejšie, ale potom sa Prešov rozbehol, súper mu pomohol chybami na servise. Tretí set už hostia vypustili úplne, sústreďujúc sa na rozhodujúci tajbrejk - zlatý set, ktorý mohol všetko zvrátiť.

Prešovčania ho však mali pod kontrolou, a dotiahli tak celý dvojzápas do víťazného konca.

Šalata: Hráčom chýbala motivácia

Po stretnutí sme oslovili trénera VK Mirad PU Prešov Ľuboslava Šalatu, ktorý bude viesť tento celok aj v budúcej sezóne.

Dnešný zápas bol síce jednoznačný, ale rozhodovalo sa až v zlatom tajbrejku. Verili ste si, že nepripustíte prekvapenie, alebo bol tam určitý tlak, že sa to môže zvrtnúť?

„Tlak bol. Dostali sme sa pod neho sami nepresvedčivým výkonom a neúspešným výsledkom v Trenčíne. Zlatý set je trochu lotéria. Vedeli sme však, v akom stave pricestoval súper, že mu chýbal najdôležitejší hráč Krajčovič a Trenčania museli robiť zmeny v zostave. Teda sme vedeli, ktorých hráčov máme ako brániť, takže z toho bola jednoznačná záležitosť.“

Zlatý set ste si držali vo svojej réžii, súperovi sa prakticky nepodarilo odskočiť.

„Až na úvod, keď sme prehrávali 1:3, ale vyrovnali sme, to bolo tak, napriek tomu, že do prvého technického oddychového času to bolo vyrovnané. Potom sa nám podarilo niekoľkými dobrými blokmi odskočiť, a to vedenie sme si už postrážili.“

Čo sa stalo v tom Trenčíne, že ste prehrali 2:3?

„Viacerí hráči mali v hlavách to, že už je po sezóne. Sklamanie z vyradenia v prvom kole play-off bolo veľké a ťažko sa hľadala motivácia na obhajovanie piateho miesta, keďže na ňom boli celú sezónu. Nedocenili vážnosť toho zápasu a naopak, domáci sa rozohrali. Riadne sme si podlomili sebadôveru.“

Čo sa týka posledného zápasu play–off v Myjave, mali ste víťazstvo a postup na dosah ruky. Dá sa povedať, že o celej sezóne rozhodlo zopár nevydarených lôpt. Ako ho hodnotíte s odstupom času?

„Mali sme to v rukách, pretieklo nám to pomedzi prsty. Netvrdím, že bola Myjava lepšia, možno bola šťastnejšia. Vidieť na tom, ako je od úspechu blízko a ďaleko zároveň.“

Tých niekoľko lôpt rozhodlo doslova o neúspechu celej sezóny, aj keď sa ešte nekončí...

„Chceme ju dohrať dôstojne. Keď už sa nám nepodarilo dostať do prvej štvorky, treba aspoň potvrdiť to piate miesto. Pravdou je, že ťažko sa nachádza motivácia na takéto zápasy.“

Aká je teda pre vás táto sezóna? Asi neúspešná.

„Áno. Cieľom klubu bolo skončiť v prvej štvorke, a to sa nám nepodarilo.“

Štatistika

Prešov - Trenčín 3:0 (22, 17, 13) - zlatý set 15:9

Pred 100 divákmi rozhodovali Sluk a Savka.

Zostava VK Mirad PU Prešov: Škľar, Beňa, Faron, Tholt, Mikita, Hudák, libero Lampart (Digaňa)

frk

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Volejbalisti Prešova odčinili prehru z Trenčína