Volejbalisti Chemesu splnili misiu v Záhrebe

Spokojný kouč. Richard Vlkolinský zverencov chválil.
Spokojný kouč. Richard Vlkolinský zverencov chválil. (Autor: Štefan Kuzma)
Sportnet|10. jan 2011 o 00:00

Slovenský majster vyhral 3:1, čím získal tri body a v tabuľke ho od štvrtej Kaštely delí už iba skóre. Potešil výkon, dominancia v útoku i na blokoch.



ZÁHREB/HUMENNÉ. Len víťazstvo, najlepšie trojbodové, dávalo slovenskému majstrovi stále reálnu šancu pomýšľať na účasť vo Final four Stredoeurópskej ligy vo volejbale. Humenská misia v Záhrebe bola splnená.

Útok a blok

Po úvodných dvoch vyrovnaných setoch, keď rozhodovali koncovky a oba celky jednu získali, prevzali opraty stretnutia do rúk Slováci. Dominovali najmä útočne a blokmi. Pomer úspešných obrán na sieti bol v zápase 2:11, útočná sila mala percentuálny pomer 42:51 v humenský prospech, pričom univerzál Jakubov mal 53 %, smečiari M. Hriňák 52 %, R. Mizerák 50 % a Javorčík 50 % a blokár Kašper pri desiatich útokoch uspel sedemkrát (70 %)... "Najmä v treťom a štvrtom sete sme naskočili na veľmi dobrú obranu, rýchlo sme reagovali na zmeny hry súpera, boli sme agresívni, takmer všetky útočné snaženia súpera sme stačili aspoň nadraziť, ak nie zblokovať. Útočne sme ožili, nebolo to postavené iba na jednom hráčovi, opäť sme hrali kvalitne kolektívne," zhodnotil vystúpenie chemesákov Richard Vlkolinský.

Zabrali všetci

Popri základnej šestke Sukochev - M. Hriňák, R. Mizerák - Jakubov - Kríž, Kašper a libero Vajda zasiahli do hry aj Javorčík, J. Hriňák a Leškanič, na lavičke ostali iba blokári M. Mizerák a Bališin. Tréner však chválil komplet dvanástku. "Trojbodový výsledok sme si veľmi priali, naháňame prvú štvorku a stopercentný zásah z vonku je veľmi cenný. Už to nebol tichý a zakríknutý Záhreb ako u nás doma, o to viac ma teší náš výkon. Hráči zápasom žili, a to nielen tí, čo hrali, ale aj ostatní. Bol to kolektívny výkon, zabrali úplne všetci. Hrali sme všetci dvanásti, aj keď sa nie každý dotkol lopty. Takto si to predstavujem," dodal kouč chemesákov.

Štatistika

Záhreb - Chemes Humenné 1:3 (-24, 23, -17, -18)

Mladost: Sablak 9, Nojič 17, Čolič 10, Marelič, Damjanovič 14, Tropan 5 - libero Mirkovič (Ivaniševič 4, Šurac, Mihalj). Chemes: Kríž 4, M. Hriňák 17, Kašper 8, Sukochev 4, R. Mizerák 8, Jakubov 22 - libero Vajda (Javorčík 4, J. Hriňák, Leškanič 1). Rozh.: Seifreid, Gril (obaja SLO). D: 100. Hrací čas: 103 minút.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Volejbalisti Chemesu splnili misiu v Záhrebe