Volejbalista Rajduga sa nevie dočkať novej sezóny

Michal Rajduga (č. 17). Nová posila Prešova.
Michal Rajduga (č. 17). Nová posila Prešova. (Autor: Michal Frank)
Michal Frank|25. sep 2013 o 00:00

Univerzál sa vrátil do Prešova, zžil sa s partiou, oženil sa a už sa nevie dočkať nového ročníka extraligy.

Káder prešovských volejbalistov posilnil pred touto sezónou Michal Rajduga. Zručný univerzál sa vrátil do starého známeho prostredia, zžil sa s partiou, oženil sa a už sa nevie dočkať štartu nového ročníka extraligy.

PREŠOV. Diagonálny hráč Michal Rajduga sa po piatich sezónach strávených vo Svidníku vrátil do známeho prostredia v Prešove.

Päť rokov stačilo

„Potreboval som nový impulz. Päť rokov na jednom mieste, myslím, že stačilo. Chcel som pomôcť Prešovu trochu sa dvihnúť a vo Svidníku sme sa dohodli tak, že skončím pôsobenie,“ hovorí o prestupe volejbalista, ktorý sa nedávno oženil.

Vzal si bedmintonovú reprezentantku Zuzanu Orlovskú z Prešova.

Len pre zaujímavosť, ide už o druhé volejbalovo-bedmintonové manželstvo v rodine. Volejbalový reprezentant a niekdajší hráč Prešova Martin Sopko sa oženil so Zuzaninou staršou sestrou Kvetoslavou.

Chémia funguje

Avšak späť k Rajdugovi, ako novej posile VK Mirad PU Prešov. So staronovým klubom sa Michal zžil rýchlo.

„Chalanov poznám zo vzájomných zápasov. Tešil som sa na halu, prostredie, podmienky sú tu výborné, všetko máme blízko,“ vraví staronový hráč Prešova a zdôrazňuje, že v tíme funguje chémia: „Atmosféra v tíme je vynikajúca, keďže sme všetci mladí hráči. Všetci sa v podstate poznáme, takže atmosféra je výborná. Nechýba nám ten mladícky elán, duch, takže všetko je tak, ako má byť.“

Rozumie si nielen s nahrávačom Ľubom Závackým, s ktorým hrával vo Svidníku a teraz posilnil prešovský káder, ale aj s ďalšími spoluhráčmi. S väčšinou z nich si už v minulosti zahral.

O cieľoch mladého prešovského celku ešte hovoriť nechce: „Čo sa týka ambícií, o tom sme sa s vedením ešte nebavili, ale myslím si, že kolektívnym výkonom môžeme prekvapiť.“

V príprave to ešte škrípe

Momentálne stále prebieha príprava prešovských volejbalistov. V nej už čo-to naznačili. Napríklad na domácom medzinárodnom turnaji odohrali vyrovnané zápasy, no v koncovke často rozhodli skúsenosti súpera.

Napríklad po stretnutí s poľským Krakovom (na tri hrané sety), v ktorom domáci prehrali 1:2. Michal Rajduga to po zápase komentoval slovami: „Ešte sme v príprave, nemáme toľko odpinkané. Tiež sme nepoznali súpera. V prvom sete sme si ho oťukli, v druhom to už bolo lepšie, v treťom sme už vedeli, čo máme hrať.“

Do prvého zápasu extraligovej sezóny (28. septembra doma proti Trenčínu) by mala byť forma Prešovčanov vyladená. Nedávno sa VK Mirad PU vrátil z Poľska, kde odohral prípravný dvojzápas (na štyri hrané sety) s družstvom Karpaty Krosno (2:2, 1:3 z pohľadu hostí), následne doma hostil Svidníčanov.

Pozná svoju úlohu

Ako starší hráč bude M. Rajduga patriť medzi ťahúňov prešovského družstva.

„Zatiaľ žiadny tlak necítim. Všetko sa asi bude odvíjať od ambícií, ale uvedomujem si svoju úlohu v tíme, že som tretí najstarší hráč, takže sa budem snažiť prevziať zodpovednosť na svoje plecia,“ povedal volejbalista, ktorý sa teší na novú sezónu: „Veľmi. Nech už sa začne, čím skôr!“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Volejbalista Rajduga sa nevie dočkať novej sezóny