Voľba predsedu ObFZ Prešov bola neplatná

Sportnet|28. okt 2015 o 00:00

Funkcie predsedu Oblastného futbalového zväzu v Prešove sa na začiatku októbra vzdal Peter Mriglot.

Funkcie predsedu Oblastného futbalového zväzu v Prešove sa na začiatku októbra vzdal Peter Mriglot a z postu člena výkonného výboru ObFZ Prešov odstúpil Milan Stedina. Poverený vedením ObFZ bol jeho podpredseda Pavol Šuhaj.

PREŠOV. Výkonný výbor ObFZ zvolal na piatok 23. októbra riadnu konferenciu oblastného zväzu, ktorá mala zvoliť predsedu a člena výboru - ich mandát je do januára 2018, keď sa uskutoční volebná konferencia.

Na konferencii bola stopercentná účasť delegátov - 20. Za člena VV ObFZ za okres Sabinov bol zvolený prezident OŠFK Šarišské Michaľany Peter Dugas.

Žiaľ, voľba predsedu bola zbabraná - volebná komisia totiž neustrážila jej platnosť. Na post predsedu kandidovali Vlastislav Laskovský a Miroslav Benko.

Desať delegátov hlasovalo za Laskovského, osem za Benka, dva hlasovacie lístky boli neplatné. Podľa stanov je voľba predsedu vtedy právoplatná, keď dostane nadpolovičnú väčšinu. Teda Laskovský by bol vtedy zvolený, keby zaňho hlasovalo 11 delegátov.

Volebná komisa teda nesprávne vyhlásila za víťaza volieb Laskovského. Mala hneď vyhlásiť druhé kolo volieb. Nikto na to z členov volebnej komisie, delegátov i ďalších futbalových funkcionárov neupozornil.

Poradia sa s právnikom

Ako sa v tomto prípade bude postupovať ďalej?

Ako sme sa z kuloárov dozvedeli, môže byť zvolaná nová konferencia, názor je i taký, že by sa mohlo pokračovať druhým kolom volieb.

Vedenie ObFZ sa o voľbe predsedu poradí s právnikom i s legislatívcami Slovenského futbalového zväzu.

Zatiaľ oblastný zväz stále povedie jeho podpredseda, dlhoročný skúsený futbalový funkcionár Pavol Šuhaj.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Voľba predsedu ObFZ Prešov bola neplatná