Grigar po prvej jazde takmer odpadol pred kamerami, no postúpil

Slovenský reprezentant vo vodnom slalome Jakub Grigar.
Slovenský reprezentant vo vodnom slalome Jakub Grigar. (Autor: TASR)
Sportnet, SITA, TASR|28. júl 2021 o 09:27 (aktualizované 28. júl 2021 o 10:44)

Do semifinále sa prebojovala aj Monika Škáchová.

Ak by v druhej jazde nedostal dve trestné sekundy, dosiahol by druhý najlepší čas spomedzi všetkých pretekárov.

Grigar sa necítil dobre

"Je to tu v Tokiu celkovo dosť náročné. Posledné štyri dni sme boli bez divokej vody, museli sme si vystačiť s hladkou na tréningoch a podľa toho to aj vyzeralo v mojej prvej jazde. V druhej som sa už cítil oveľa lepšie a som oveľa viac spokojný s výsledkom," vravel Grigar pre RTVS.

Ospravedlňujem sa, že som pri rozhovore nebol v dobrej kondícii.


Jakub Grigar

Po prvom kole sa pred kamerami s maskou na tvári necítil dobre, čo bol dôsledok fyzického vypätia v náročných poveternostných podmienkach. Dokonca mu bolo na odpadnutie.

"Je to tu v horúcom počasí a pri vysokej vlhkosti náročné. Ospravedlňujem sa, že som pri rozhovore nebol v dobrej kondícii, ale na všetky ďalšie otázky už odpoviem bez problémov," ospravedlnil sa Grigar po druhej jazde.

Lipták skončil na predchádzajúcej olympiáde v Riu piaty a aj v Tokiu bude patriť k favoritom na popredné umiestnenie. Pred hrami vyhral preteky Svetového pohára.

Škáchová cítila stres

Škáchová bola po prvej kvalifikačnej jazde na 16. mieste z 22 pretekárok. S dvoma trestnými sekundami stratila na najrýchlejšiu Britku Mallory Franklinovú viac ako osemnásť sekúnd.

V druhej jazde sa výrazne zlepšila a napriek dvom trestným sekundám sa posunula na 12. miesto. Postúpilo osemnásť najlepších kanoistiek.

Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Monika Škáchová.
Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Monika Škáchová. (Autor: TASR)

"Cítila som pred prvou jazdou trochu stres, je to moja prvá olympiáda. S trénerom som sa dohodla, že pôjdeme na úvod kontrolovanú jazdu, hlavne bez chýb. Celkom sa mi to podarilo, hoci som nabrala stratu.

V druhej jazde som sa dokázala viac skoncentrovať. Boli tam chyby, no v pohode mi to stačilo," povedala pre RTVS Škáchová.

Škáchovú čaká semifinále a prípadné finále vo štvrtok, Grigara v piatok. 

Letná olympiáda Tokio 2020 / 2021

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Tokio 2021»Športy»Vodný slalom»Grigar po prvej jazde takmer odpadol pred kamerami, no postúpil