Slafkovský veril, že môže získať medailu. Napokon má tú zlatú

Na snímke slovenský reprezentant Alexander Slafkovský.
Na snímke slovenský reprezentant Alexander Slafkovský. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|26. jún 2022 o 12:45 (aktualizované 26. jún 2022 o 13:28)

Za ním skončila dvojica Slovincov.

ĽUBĽANA. Slovenský reprezentant vo vodnom slalome Alexander Slafkovský zvíťazil v pretekoch Svetového pohára v slovinskom Tacene v kategórii C1.

Vo finále dosiahol čas 86,27 sekundy, vďaka čistej jazde bez výraznejšej chyby. Víťaz semifinále Benjamin Savšek síce dopádloval do cieľa v zelených číslach, ale následne ho dvojsekundová penalizácia odsunula na tretie miesto.

"Cítim sa výborne, pretože som prvýkrát vo finále v tejto sezóne. Doteraz som neukázal, čo je v skutočnosti vo mne. Som rád, že som to ukázal na mojej obľúbenej trati v Tacene," povedal v rozhovore v polovici finále.

Vtedy veril, že by jeho jazda mohla stačiť na bronzový kov, ale napokon sa rodák z Liptovského Mikuláša mohol tešiť z ôsmeho víťazstva v kariére. Pre Slafkovského je to prvá výhra na podujatí SP od augusta 2019.

Druhú priečku obsadil Slovinec Luka Božič s mankom 17 stotín sekundy. Tretí bol spomenutý Savšek s odstupom 56 stotín na víťazného Slafkovského.

"Je to pre mňa veľmi emotívne, tento víťazný pocit som už dlho nezažil. Vo finále som urobil maximum. Myslel som si, že by to mohlo stačiť na medailu, ale napokon som mal šťastie a vyhral som.

Dúfam, že to sledovala moja rodina a je rovnako šťastná ako ja," uviedol Slafkovský tesne po pretekoch v televíznom rozhovore pre Medzinárodnú kanoistickú federáciu (ICF).

Vo finále C1 žien sa predstavila Emanuela Luknárová. Slovenskej reprezentantke však jazda nevyšla a musela sa uspokojiť s 9. miestom.

Luknárová mala dobrý úvod a na prvom medzičase bola rýchlejšia než priebežná líderka Leibfarthová. V prostrednej časti však stratila rytmus.

Urobila mnoho drobných chýb a do protichodnej trinástej bránky sa musela dlho vracať. Nakoniec stratila 19,42 sekundy aj preto, že trikrát "ťukla".

Víťazkou sa stala Britka Mallory Franklinová. Úradujúca majsterka Európy zaznamenala ôsmy triumf v pretekoch SP a dostala sa na čelo celkového poradia.

Na druhom mieste skončila Američanka Evy Leibfarthová a najlepšiu trojku doplnila úradujúca majsterka sveta Elena Liliková z Nemecka.

"Netušila som, čo sa deje, len som sa snažila ísť čisto. Boli miesta, ktoré ma potrápili, no zostala mi koncentrácia," uviedla Franklinová.

SP vo vodnom slalome v Tacene 2022:

Muži:

C1 - finále: 1. Alexander Slafkovský (SR) 86,27 s (0), 2. Luka Božič +0,17 s (2), 3. Benjamin Savšek (obaja Slovin.) +0,56 s, 4. Denis Gargaud Chanut (Fr.) +1,03 (0), 5. Sideris Tasiadis (Nem.) +1,93 (2), 6. Marko Mirgorodský +2,62 (0), ..., semifinále: 11. Matej Beňuš (obaja SR) +4,60 s (0)

Ženy:

C1 - finále: 1. Mallory Franklinová (V. Brit.) 96,52 s (0), 2. Evy Leibfarthová (USA) +1,75 s (0), 3. Elena Liliková (Nem.) +4,99 s (0), 4. Viktorija Usová (Ukr.) +7,16 (0), 5. Klara Olazabalová (Šp.) +8,65 (0), 6. Kimberley Woodsová (V. Brit.) +8,67 (2), ..., 9. Emanuela Luknárová +21,17 (6), semifinále: 23. Soňa Stanovská +15,76 (6), 24. Simona Glejteková (všetky SR) +15,94 (4)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Slafkovský veril, že môže získať medailu. Napokon má tú zlatú