Slováci si na ME hanbu neurobili, skvelý výkon podal brankár

Slovenský reprezentant vo vodnom póle Tomáš Hoferica.
Slovenský reprezentant vo vodnom póle Tomáš Hoferica. (Autor: TASR)
Sportnet|29. aug 2022 o 16:40 (aktualizované 29. aug 2022 o 22:30)

Tomáš Hoferica mal až štrnásť úspešných zákrokov.

ME vo vodnom póle 2022

Taliansko - Slovensko 21:9 (5:3, 7:2, 4:2, 5:2)

Góly Slovenska: Čaraj 3, Baláž a Tisaj po 2, Ďurík, Balogh

SPLIT. Slovenskí reprezentanti vo vodnom póle prehrali vo svojom úvodnom vystúpení na ME v chorvátskom Splite s hráčmi Talianska 9:21.

V porovnaní s posledným vzájomným zápasom dosiahli zverenci Milana Oršulu podstatne lepší výsledok, vo februári tohto roka prehrali 3:22.

Vynikajúci výkon podal najmä slovenský brankár Tomáš Hoferica, ktorý si proti veľkému favoritovi pripísal na konto až štrnásť úspešných zákrokov.

Treba dodať, že Taliani sú vicemajstrami sveta, pričom vo finále podľahli Španielom až v rozstrele. Okrem toho od roku 1948 nechýbali na olympijských hrách a tento rok sa stali víťazom Svetovej ligy FINA.

Na ďalší duel nastúpia Slováci v stredu o 14.00 h proti Čiernej Hore, účinkovanie v základnej skupine uzavrú piatkovým zápasom proti Gruzínsku.

Hlasy po zápase:

/zdroj: swimmsvk.sk/:

Milan Oršula, tréner SR: "Bol to pre nás úvodný duel na ME a mnohí hráči doň nastupovali ako nováčikovia. Každopádne si počínali dobre, bojovali o každý meter v bazéne a snažili sa robiť čo najmenej chýb. Napriek tomu sa v druhej polovici ukázala väčšia skúsenosť a kvalita na súperovej strane.

Bojovali sme až do konca, no ťahali sme za kratší koniec, pretože sme nedokázali využívať šance, ktoré nám súper ponúkol, pričom nám trochu haprovali presilové hry. Neboli sme však v žiadnom prípade odovzdaný súper a ja verím, že do ďalších zápasov to bola pre nás dobrá škola a pôjdeme do nich s veľkou bojovnosťou a možno budeme aj úspešnejší."

Lukáš Seman, kapitán SR: "Je to škola pre viac ako polovicu nášho družstva. Držali sme sa statočne, bojovali sme a musím chlapcov pochváliť, že to nevzdali a snažili sa až do konca. Hrali sme proti súperovi, ktorého netreba zvlášť vodnopólovej verejnosti predstavovať. My sme s našimi mladými chlapcami ukázali odhodlanie a bojovnosť a to, že chcú vo svete vodného póla niečo do budúcna znamenať."

Sumár výsledkov na ME vo vodnom póle 2022 - pondelok:


Skupina A:

Gruzínsko - Čierna Hora 11:14

Taliansko - Slovensko 21:9

Skupina B:

Grécko - Francúzsko 12:12

Malta - Chorvátsko 5:19

Skupina C:

Rumunsko - Španielsko 9:16

Nemecko - Holandsko 6:13

Skupina D:

Srbsko - Izrael 18:3

Maďarsko - Slovinsko 23:7

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Slováci si na ME hanbu neurobili, skvelý výkon podal brankár