Vlkolinský: S Nitrou to bude iný level

Rozhodujúci štvrťfinálový duel zvládli. Košičania zdolali Svidník 3:1.
Rozhodujúci štvrťfinálový duel zvládli. Košičania zdolali Svidník 3:1. (Autor: Róbert Berenhaut)
Patrik Fotta|30. mar 2016 o 00:00

Semifinálová séria play-off volejbalovej extraligy mužov medzi VK KDS Šport Košice a VK Bystrina SPU Nitra sa začne o týždeň v stredu.

Semifinálová séria play-off volejbalovej extraligy mužov medzi VK KDS Šport Košice a VK Bystrina SPU Nitra sa začne v stredu 6. apríla na nitrianskej palubovke. Zverenci trénera Richarda Vlkolinského odohrali v sezóne proti druhému celku po dlhodobej časti päť stretnutí a až štyri z nich sa rozhodovali v tajbrejku.

KOŠICE. Dva vzájomné extraligové zápasy vyhrali Košičania a dva Nitrania, ktorí navyše zdolali svojho semifinálového súpera aj v Slovenskom pohári. Vzájomná tohtosezónna štatistika tak vyznieva mierne v prospech nitrianskych volejbalistov, ktorí budú v semifinále v pozícii papierového favorita.

Košičania vo štvrťfinále vyradili srdnato hrajúci Svidník, ktorý si na svojej palubovke vynútil rozhodujúci tretí zápas v Košiciach. V ňom dokonca ukoristili prvý set domácim, no tí sa následne zomkli a po víťazstve 3:1 postúpili do semifinále.

„Na začiatku to bolo premotivované a ja som do toho radšej ani nechcel vstupovať. Postupne však nastalo to, čo by som u tohto družstva chcel vidieť a to je ten herný drajv. Chcem vidieť, že žijú v tom ihrisku, bijú sa jeden za druhého a hrajú s adrenalínom, to je potom radosť pozerať. Stále však musíme zapracovať na odstránení drobných hlúpostí, s ktorými sa boríme od základnej časti a to sú naše jednoduché chyby,“ povedal tréner Košíc Richard Vlkolinský.

Súpera chcú prekvapiť

Svidník má podľa lodivoda košického tímu veľmi dobré mužstvo, ktoré im dokázalo byť v štvrťfinále rovnocenným súperom.

„Vitko patrí podľa môjho názoru k najlepším liberám na Slovensku. Skasko a Labik už hrajú niekoľkú sezónu v základnej zostave, takže ja si nemyslím, že je to neskúsené družstvo. Určite to teda bola séria s veľmi dobrým a silným súperom a ja dúfam, že nám to pomôže v tom, aby sme zistili, akým spôsobom máme hrať, ak chceme uspieť v semifinále,“ povedal Vlkolinský.

Semifinálová séria sa začne v Nitre 6. apríla a do Košíc sa presunie o tri dni neskôr.

„Bude to určite iný level a hoci zápasy v základnej časti s nimi boli vyrovnané toto je play-off, tu už začal úplne iný volejbal. Myslím si, že rozhodne súhra a množstvo nevynútených chýb. Nitra je tým známa, že je tlačená do toho, aby nerobila nevynútené chyby a práve tie my robíme až príliš často. Aj tak si však myslím, že môžeme vyrukovať s niečím, čím ich prekvapíme hoci majú rad veľmi skúsených hráčov. Bude to ťažké, ale bol by som rád, keby sme tam išli s cieľom poraziť ich a postúpiť do finále.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Vlkolinský: S Nitrou to bude iný level