Sú ohrozené aj preteky? Vlhovej zrušili tréning

Petra Vlhová
Petra Vlhová (Zdroj: TASR/AP)
Sportnet, SITA|15. mar 2021 o 09:05

Tréning zjazdu znemožnil nový sneh.

LENZERHEIDE. Petra Vlhová dnes mala ísť tréning zjazdu pred finále Svetového pohára vo švajčiarskom Lenzerheide. 

Podľa programu zverejneného na webstránke Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) však sú dnešné tréningy žien aj mužov zrušené. Dôvodom je množstvo nového snehu, pre ktorý sú potrebné úpravy súťažného svahu. 

Tréningy sú naplánované aj na utorok. Preteky v zjazde sú na programe v stredu - muži majú štartovať od 9.30 a ženy od 11.00.

V prípade zjazdu je podľa pravidiel nevyhnutné, aby lyžiari mohli na súťažnom kopci absolvovať aspoň jeden tréning. Ak to nie je možné, preteky sa nemôžu uskutočniť.

Ak by zjazd zrušili, bola by to zlá správa pre Laru Gutovú-Behramiovú. Švajčiarka totiž má šancu získať malý glóbus za zjazd a bojuje aj o veľký glóbus pre celkovú víťazku Svetového pohára.

Momentálne je druhá, za Vlhovou zaostáva o 96 bodov. 

Gutová-Behramiová je navyše špecialistkou na rýchlostné disciplíny a v prípade zrušenia zjazdu by prišla o veľkú šancu skresať Vlhovej náskok.

"Ak zjazdy budú musieť zrušiť, vyťažia z toho Alexis Pinturault a Petra Vlhová. Obaja sú špecialisti skôr na technické disciplíny a v rýchlostných mali brániť vedúcu pozíciu vo Svetovom pohári, kým sa cez víkend dostanú k slovu v slalome a obrovskom slalome," napísal portál neveitalia.it.

Ďalšie preteky žien v rámci finále Svetového pohára v Lenzerheide sú postupne super-G (štvrtok), slalom (sobota) a obrovský slalom (nedeľa).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Sú ohrozené aj preteky? Vlhovej zrušili tréning