Vlašsko-harichovská vojna o Ščavnického

Tomáš Ščavnický (v bielom vpredu vľavo) a jeho prestup znepriatelil dva futbalové kluby zo Spiša.
Tomáš Ščavnický (v bielom vpredu vľavo) a jeho prestup znepriatelil dva futbalové kluby zo Spiša. (Autor: Jozef Petruška)
Jozef Petruška|4. aug 2015 o 00:00

Do poslednej chvíle nevedeli, či nová posila za Vlachy nastúpi.



SP. VLACHY. Novelizovaný prestupový poriadok poriadne prevetral káder futbalových tímov na Spiši.

Ukážkovým príkladom bol najväčší letný prestup v štvrtoligovej súťaži, keď Spišské Vlachy prejavili veľký záujem o Tomáša Ščavnického.

Nekorektný odchod

Výraznou mierou sa pod návrat Harichoviec do piatej ligy Podtatranskej podpísal Tomáš Ščavnický.

Ten prišiel do klubu zo Spišskej Novej Vsi. Excelentný hráč naplno zúročil svoj futbalový kumšt, no od nového ročníka už pôsobí v novom pôsobisku.

„Našou poslednou stratou je odchod Tomáša Ščavnického do Spišských Vlách, podľa mňa za nie celkom korektných podmienok, aj keď novelizovaný prestupový poriadok to plne umožňuje,“ povedal tréner Harichoviec Jozef Štofko v rozhovore o príprave mužstva na novú sezónu.

Nahnevaní Vlašania

Akou dôležitou posilou je pre Spišské Vlachy Tomáš Ščavnický, ukázal už v prvom kole na folkmarskom trávniku.

Bol najlepším hráčom zápasu a folkmarská obrana si na neho dávala najväčší pozor. Nielen pred stretnutím, ale aj po jeho skončení vlašskí funkcionári opisovali strastiplnú cestu k získaniu novej posily.

O Ščavnického sa rozpútala veľká „futbalová vojna“.

„Ščavnického nám uvoľnili na poslednú chvíľu. Stále sa čakalo, či bude alebo nebude hrať. Harichovce nám nedali registračku. Šéf klubu je na dovolenke a on má doma registračky. Boli to poriadne naťahovačky. Ešte pred zápasom sa nedal zapísať do zápisu o stretnutí. Volali sme sekretárovi VsFZ. To všetko sa podpísalo pod našu nervozitu a nekoncentráciu. Veď to je naša kľúčová postava,“ posťažoval sa tréner a manažér MŠK Tatran Spišské Vlachy Slavomír Sokolský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Vlašsko-harichovská vojna o Ščavnického