Vittekov prestup meškal tri minúty. Uzná ho FIFA?

Róbert Vittek.
Róbert Vittek. (Autor: FOTOARCHÍV SME - VLADIMÍR ŠIMÍČEK)
Ladislav Harsányi|1. feb 2011 o 10:25

Úderom pondelňajšej polnoci vypršal zimný prestupový termín. Prestup Róberta Vitteka z Ankaragücü do Salzburgu papierovo prešvihol uzávierku.

Agentúrnu správu sme nahradili o 18.05 autorským článkom SME.

BRATISLAVA. Po desiatich dňoch intenzívnych a ťažkých rokovaní o prestupe slovenského reprezentanta Róberta Vitteka sa rakúsky Red Bull Salzburg a turecký Ankaragücü predsa len dokázali dohodnúť na odstupnom.

Lekárske testy pre Vitteka dopadli uspokojujúco a všetko nasvedčovalo, že v pondelok večer sa stane hráčom Salzburgu.

Zo strany klubu i Rakúskeho futbalového zväzu i tamojšej ligy bolo všetko pripravené na papieri. Čakalo sa už iba na podpis z tureckej strany, sľúbený do 22. hodiny.

Fax finalizujúci prestup však neprichádzal. Napokon dorazil minútu po polnoci, čiže po uzávierke prestupov. O 24:03 prešiel do systému FIFA. Takéto informácie priniesli rakúske médiá a v podobnom duchu informovala aj oficiálna stránka Red Bull Salzburg.

Podľa hovorcu rakúskej bundesligy Christiana Kirchera je teraz v kompetencii FIFA, či prestup uzná za právoplatný, hoci ho kluby skompletizovali po uzávierke.

„Lopta je teraz na strane FIFA,“ citovali hovorcu noviny Salzburger Nachrichten. S hráčom ani s jeho agentom Karolom Csontóom sa SME včera nepodarilo spojiť.

Pred dvoma rokmi dohoda o prestupe medzi Zenitom Petrohrad a Arsenalom ohľadom Andreja Aršavina tiež meškala, no uznali ju.

Trhová hodnota Vitteka sa pohybovala okolo 3,8 milióna eur, dohodnutá prestupová suma sa však pravdepodobne dostala pod túto hranicu.

V posledný deň prestupov, no na rozdiel od Vitteka načas, zmenil klubové farby aj ďalší slovenský reprezentant Kamil Kopúnek. Bývalý futbalista Spartaka Trnava a naposledy hráč ruského Saturnu Moskovská oblasť sa na pol roka stal futbalistom posledného tímu Serie A Bari.

Ak sa mužstvo v najvyššej talianskej súťaži zachráni, Kopúnek v klube zostane.

„Mal som viacero ponúk, či už z Ruska, Poľska, alebo z Číny. Rusi mi povedali, aby som ešte dva týždne počkal, ale na to som už nepristúpil. Som rád, že si môžem vyskúšať jednu z najkvalitnejších líg na svete,“ vyslovil sa defenzívny stredopoliar pre SITA. Na súpiskách klubov pre Seriu A tak momentálne figurujú traja slovenskí futbalisti.

Po Marekovi Hamšíkovi (SSC Neapol) sa do jednej z najlepších líg Európy vybral Juraj Kucka (FC Janov) a v utorok cestoval na Apeninský polostrov aj Kopúnek. Debut v novom drese by mohol zažiť už vo štvrtok proti Interu Miláno. Mimochodom, proti nemu debutoval za Janov aj Kucka, ibaže v pohári.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov