Vittek dal Nitre dva góly, neprišla ani tisícka divákov

(Autor: TASR)
Pavol Spál, TASR|18. sep 2013 o 19:57

Róbert Vittek dal jubilejný 50. gól v drese Slovana.

BRATISLAVA. Slovanu vypršal trest za hodenie delobuchu a diváci sa mohli vrátiť na štadión.

Väčší počet ľudí mal prilákať i návrat Róberta Vitteka, ktorý si po desiatich rokoch zahral za Slovan doma v Bratislave. Omyl. Na Pasienky prišlo v stredu iba osemstopäťdesiatpäť divákov.

Vittek sa aj napriek tomu predviedol. Dal dva góly, tretí mu neuznali pre ofsajd. Najlepší strelec v dejinách národného tímu mal i ďalšie šance, raz netrafil do prázdnej brány.

„Sme radi, že návrat Vitteka možno označiť za vydarený. Neprišlo veľa divákov, ale tí čo prišli, sa určite potešili,“ vravel tréner Slovna Jozef Valovič.

Slovanu sa pod vedením trénerskej dvojice Dušan Galis - Valovič darí. Vyhral siedmy z posledných ôsmich zápasov. Galis si predĺži pôvodne mesačné pôsobenie v Slovane Bratislava. V zápisoch je vedený síce iba ako poradca, ale v skutočnosti je šéftrénerom.

„Pán Galis, ktorý je aj poslancom Národnej rady SR, si zladil svoje povinnosti tak, aby mohol pokračovať. V zápisoch o stretnutiach je vedený ako zástupca klubu. Hlavným koučom je Valovič, ktorý absolvuje aj tlačové besedy,“ vysvetlil generálny riaditeľ klubu Petr Kašpar.

Slovan Bratislava - FC Nitra 5:0 (4:0)

Góly: 2.a 51. Fořt, 15. a 40. Vittek, 28. Bagayoko. Rozhodovali: Chmura - Weiss, Bobko, 855 divákov.

Slovan: Putnocký - Bagayoko, Kladrubský, Niňaj, Vrablec - ŽOfčák (45. Mészáros), Grendel (46. Jakúbek), Soumah, Milinkovič - Vittek, Fořt (74. Halenár)

Nitra: Chudý - Kolbas, Kaspřák, Kolmokov, Mičic - Šimončič, Kutra - Šmehyl (80. Kemlage), Gajdoš, Čery (60. Le Giang) - Cleber

Jozef Valovič, tréner Slovana: "Dnes sme strelili päť gólov a myslím, že touto cestou chceme ísť aj ďalej. Chceme hrať útočný a kombinačný futbal, chceme baviť divákov. Okrem tých piatich gólov sme mali aj ďalšie gólové šance, ale škoda, že sme ich nevyužili. Sme radi, že návrat Roba Vitteka možno označiť za vydarený. Neprišlo dnes veľa divákov, ale tí čo prišli, sa určite potešili. Aj v druhom polčase sme chceli pokračovať v našej hre, ale chlapci trochu zvoľnili, aby záverečných pätnásť minút opäť dominovali. Opakujem, tešia nás góly Vitteka, ktorý si po dlhšom čase opäť získal srdcia divákov."

Vladimír Koník, tréner Nitry: "Vedeli sme, s kým máme tú česť, proti komu budeme hrať. V našej situácii sa snažíme viac-menej niekde psychicky chytiť. Lenže, keď inkasujete hneď v druhej minúte, tak sa vám to rozsype ako domček z kariet. Slovan mal veľa šancí a mohol vyhrať aj väčším rozdielom, ale všetky štyri góly v prvom polčase padli po našich individuálnych chybách. Vravel som chlapcom, že na Slovane sa nedá hrať na 0:0. Malým pozitívom bolo, že po štyroch inkasovaných góloch sa chlapci snažili hrať aktívnejšie aj hore. Slovan však hral po zmene strán už len na pol plynu,"

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Vittek dal Nitre dva góly, neprišla ani tisícka divákov