Víťazstvo 1. BKD v Tarnawe

Z Tarnawy si priviezli víťazstvo. Michalovské basketbalistky triumfovali 79:72.
Z Tarnawy si priviezli víťazstvo. Michalovské basketbalistky triumfovali 79:72. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|21. mar 2014 o 00:00

Poľského súpera zdolali rozdielom siedmich bodov, odveta o dva týždne.



MICHALOVCE. V snahe čo najlepšie sa pripraviť na vyvrcholenie sezóny, teda na tri finálové turnaje druhej ligy, a nevypadnúť zo zápasového kolotoča si basketbalistky 1. BKD Michalovce odskočili do poľskej Tarnawy, kde odohrali prípravný súboj s tamojším USK Gimball.

Zdolali ho 79:72 a v sobotu 29. marca o 16. hodine ho vyzvú v domácej odvete v telocvični GPH.

Priebeh zápasu

Domáce basketbalistky začali zápas veľmi dobre a v plnej miere využívali nepremenené príležitosti Michalovčaniek pod ich košom, po ktorých samé dokázali dávať ľahké koše z rýchleho protiútoku, a prvú štvrtinu tak vyhrali o sedem bodov.

V týchto fázach vynikala výborným doskokom ich najlepšia hráčka Kiuzová, bývalá juniorská reprezentantka Poľska, najvyššia a najsilnejšia na palubovke. Zemplínčanky v základnej zostave Čorbová, Kunková, Andrejčíková, V. Vargová a Regendová, ktoré dopĺňala Majerníková, v úvodnej štvrtine bránili v zónovej obrane, čo však nebolo veľmi účinné, keďže domáce dobre strieľali aj z väčších vzdialeností.

A tak došlo k zmene na osobné bránenie s tým, že líderku Tarnawy Kiuzovú je nutné v rozhodujúcich fázach zdvojiť a eliminovať jej prednosti. To sa v plnej miere podarilo naplniť, druhú štvrtinu vyhral 1. BKD o desať bodov, keďže výrazne zlepšil obranu, ale sa mu aj podarilo zlepšiť premieňanie streleckých príležitostí.

V treťom dejstve pokračovali zverenky trénera Ladislava Janošova v sústredenom výkone a svoj náskok ešte zvýraznili aj vďaka tomu, že dokázali úspešne zakončiť niekoľko rýchlych protiútokov.

V poslednej štvrtine sa postupne dostali na ihrisko aj mladé michalovské basketbalistky (Hujdičová, Naščáková, Sabovčíková, Gazdová), ktoré boli po prvýkrát zbierať skúsenosti v ženskom družstve, a uviedli sa sympatickým výkonom.

Fakty o zápase

USK Gimball Tarnawa – 1. BKD Michalovce 72:79 (42:45)

Štvrtiny: 25:18, 17:27, 9:18, 21:15.

1. BKD: Andrejčíková 18, Čorbová 14, Kunková 12, V. Vargová 11, Regendová 10, Gazdová 6, Sabovčíková 4, Majerníková 2, Hujdičová 2, Naščáková.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Víťazstvo 1. BKD v Tarnawe