Víťazná generálka pred Ligou majstrov

Sportnet|30. aug 2011 o 00:00

Sedemnásobného slovenského hádzanárskeho šampióna čaká v závere tohto týždňa kvalifikácia o postup do základnej skupinovej Ligy majstrov.

PREŠOV. Generálkou na prvé významné podujatie začínajúcej sezóny bol medzinárodný prípravný zápas s v minulej sezóne štvrtým mužstvom poľskej najvyššej súťaže Stal Mielec.

Rašič o herných systémoch

Tatran Prešov práve s týmto poľským tímom na jeho pôde načal aj skončil sériu prípravných stretnutí na sezónu 2011/2012. Prvý prípravný zápas v Poľsku bol modelový, odveta v Prešove, ako generálka na kvalifikačný turnaj o postup do základnej skupinovej fázy Ligy majstrov (3.-4. 9. 2011 v prešovskej Mestskej hale, za účasti FC Porto Vitalis, AEK Atény, Partizan Belehrad a Tatran Prešov), sa hrala už v riadnom hracom čase.

„My sme chceli, aby po riadnom čase 2x30 minút sme si dali navrch ešte tridsať minút. Tréner Poliakov Ryszard Skutnik však s tým nesúhlasil. Vraj, jeho mužstvo má za sebou náročný program a je príliš unavené. Takže sme to odohrali v riadnom čase,“ rozhovoril sa po zápase srbský tréner Tatrana Prešov Djordje Rašič.

Na margo výkonu svojich zverencov uviedol: „V prvom polčase sme hrali obranu 'päť–jeden', v druhom 'šesť–nula'. Lepšie nám to šlo herne do prestávky. Aj v poslednom prípravnom stretnutí som chcel vidieť v akcii v rôznych herných variantoch všetkých hráčov kádra. V 'nule šestke' nám to však škrípalo viac,“ netajil D. Rašič. „Do semifinálového zápasu kvalifikácie o Ligu majstrov s FC Porto nám ostáva šesť dní. Takže dovtedy musíme formu tímu správne naladiť.“

Tatran Prešov – Stal Mielec 37:31 (17:14). V generálke na víkendový kvalifikačný turnaj o postup do základnej skupinovej fázy Ligy majstrov sa slovenský majster predstavil v Mestskej hale, ktorej vnútrajšok po ďalšej fáze rekonštrukčných prác uchvátil asi päťsto záujemcov o prípravnú medzinárodnú hádzanú, v zložení: Krupa, Boháč, Niroda –Hrstka 3, T. Marušák, T. Mažár 3, Mi. Urban 3, Kukrika 2, D. Krok 1, Kristopans 7, Radčenko 2, Guzy 1, Tumidalský 1, Čip 5, Kopčo 2, Pekár, Antl 7.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Víťazná generálka pred Ligou majstrov