Višňovský: Za bodmi sa už nenaháňam, prvoradé je play off

Ľubomír Višňovský je lídrom medzi obrancami v Anaheime.
Ľubomír Višňovský je lídrom medzi obrancami v Anaheime. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|8. feb 2011 o 11:00

Slovenský obranca Anaheimu prežíva v 34 rokoch jednu z najlepších sezón v NHL v kariére.

DENVER. Najproduktívnejšiu sezónu v NHL spomedzi slovenských hokejistov prežíva Ľubomír Višňovský.

Skúsený hráč Anaheimu je medzi obrancami na treťom mieste, keď získal 43 bodov v 53 zápasoch. Lepší sú od neho len Keith Yandle z Phoenixu a nestarnúci kapitán Detroitu Nicklas Lidström.

Višňovský tak zažíva jeden z najlepších ročníkov v profilige a má šancu vyrovnať svoje bodové maximum, ktorým je 67 bodov zo sezóny 2005/2006.

Tridsaťštyriročný bek sa však nad týmito úspechmi len pousmieva. „Klamal by som, ak by som povedal, že ma to neteší. Ale za bodmi sa už v mojom veku nenaháňam za každú cenu. Sedem rokov som si nezahral v play off, to je pre mňa hlavný cieľ,“ vysvetľoval pre SME Višňovský.

„Teraz si hokej užívam. Vychutnávam si ho. Honba za bodmi ma prešla. Je to iné ako, keď som mal dvadsať či dvadsaťpäť," dodal.

((video))

V Bratislave by si chcel zahrať

Odchovanec topoľčianskeho hokeja sa blíži v NHL k méte štyristo bodov, do ktorej mu chýbajú už len dva úspechy. Z hlasu Višňovského je cítiť, že v Kalifornii je nadmieru spokojný. „Cítim sa tu skvele. Hrávam veľa, tréner mi dôveruje. Darí sa nám držať sa vyššie v Západnej konferencie, čo je rozhodujúce.

Bývalý obranca Slovana Bratislava či Los Angeles Kings zostáva jednou z posledných slovenských hviezd v zámorí, čo ho pochopiteľne mrzí. „Keď som v NHL v roku 2000 začínal bolo nás tu 49, dnes je nás jedenásť či dvanásť. Treba sa zamyslieť ako pracovať s mládežou, čo zmeniť, ale je to na dlhšiu debatu.“

Višňovský mal vždy chuť reprezentovať a v národnom drese patrí stále medzi najlepších. Je majster sveta, štyrikrát si zahral na olympiáde a láka ho blížiaci sa šampionát na Slovensku. „Určite ma zamrzí, ak si doma nezahrám, ale tímu sa teraz darí a rád by som sa dostal ďalej aj v play off,“ dodal na záver

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Višňovský: Za bodmi sa už nenaháňam, prvoradé je play off