Vinné vstúpi do odvety s minimálnymi zmenami

Predĺžili mu hosťovanie. Michal Grajcár zostáva vo Vinnom.
Predĺžili mu hosťovanie. Michal Grajcár zostáva vo Vinnom. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|16. mar 2013 o 00:00

Úspešný káder sa im podarilo udržať, jedinou novou tvárou je útočník Kudroč z Iňačoviec. Chcú sa vyhnúť bojom o záchranu.



VINNÉ. Bez výraznejších zmien v kádri sa o pár týždňov pustia do jarných bojov futbalisti Vinného, ktorí boli v jeseni najpríjemnejším prekvapením šiestej ligy zemplínskej.

V tábore tretieho mužstva tabuľky je zimná príprava v plnom prúde a prehupla sa do záverečnej fázy.

Jesenná šťuka súťaže odštartovala prípravu v prvý februárový deň. „Trénovať chodíme na umelú trávu v areáli VI. ZŠ v Michalovciach, týždenne absolvujeme 2-3 tréningy. V úvodných týždňoch sme boli v hrubej príprave, zamerali sme sa na vytrvalosť a výbušnosť. Boli sme aj na 4-dňovom sústredení v hoteli Chemes na Zemplínskej šírave, kde sme dobili baterky. Teraz sa viac venujeme aj loptám,“ prezradil tréner vinianskeho mužstva Juraj Fešovič, s ktorým úzko spolupracuje Dušan Kukuč.

Hráči OŠK odohrali už niekoľko prípravných súbojov, s Kráľovským Chlmcom prehrali 1:2, v Palíne remizovali 2:2, v Krásnovciach vyhrali 8:0 a Lastomíru podľahli 3:5. Do začiatku súťaže ich ešte čaká zápas so starými pánmi Michaloviec a generálka proti Kochanovciam.

Zatiaľ bez Hrabíka

Mužstvo s najlepšou defenzívou sa funkcionárom podarilo udržať pohromade. Jediný hráč z jesenného kádra, ktorý sa neobjavuje v tréningovom procese, je Dávid Hrabík.

„Odišiel za prácou do Česka, ale v máji sa má vrátiť, preto verím, že nám ešte v jari pomôže. Jedinou novou tvárou v tíme je útočník Lukáš Kudroč z Iňačoviec, ktorý je u nás zatiaľ na skúške, ale ukazuje sa v dobrom svetle a chceme si ho ponechať v kádri,“ uviedol J. Fešovič.

Dvojici Martin Firda a Michal Grajcár skončili hosťovania z Topolian, ale podľa slov kormidelníka by mali vo Vinnom pokračovať aj naďalej.

Hrať dobrý futbal

Futbalisti spod Vinianskeho hradu vstupovali do súťaže so skromnými cieľmi. Poctivou prácou nakoniec v jeseni dosiahli viacero pekných výsledkov, vďaka čomu sa vyšvihli až na bronzový stupienok tabuľky.

Napriek tomuto výbornému postaveniu zostávajú stáť pevne nohami na zemi.

„V jarnej časti je naším cieľom hrať dobrý futbal a baviť ním našich fanúšikov. Dúfam, že ich na domáce zápasy bude chodiť ešte viac ako v jeseni. Chceme sa vyhnúť záchranárskym prácam a plávať v pokojných vodách tabuľky,“ povedal na záver debaty tréner OŠK.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Vinné vstúpi do odvety s minimálnymi zmenami