Víkendový súhrn: Nechajte Rewaya na pokoji

Radikálni fanúšikovia znova znechucovali futbal.
Radikálni fanúšikovia znova znechucovali futbal. (Autor: SME - Tomáš Benedikovič)
Sportnet|5. máj 2014 o 08:50

V krátkosti to najdôležitejšie zo športové víkendu. Komentuje Bohumil Stejskal.

Športové dianie komentuje Bohumil Stejskal,

šéfredaktor Takurcitee.sk.

Slovenská hokejová reprezentácia ukončila prípravu na majstrovstvá sveta v Minsku víkendovým triumfom na Slovakia Cupe, turnaji v Bratislave.

V sobotu síce neudržala vedenie 2:1 keď Nóri vyrovnali zároveň s klaksónom končiacim tretiu tretinu, predĺženie sa ale hralo iba pol minútku.

Skokan dorazil puk za brankára severanov a výhra 3:2 po predĺžení bohate stačila na pohár pre víťaza.

Reway miláčikom národa

Tréner Vujtek si prípravu pochvaľoval a po zápase uzavrel nomináciu. Na MS nakoniec cestuje mladý tím plný hráčov úspešnej reprezentácie do 20 rokov na MSJ 2009.

Zmestil sa doňho aj ešte mladší Martin Reway, ktorý sa stal po pár prípravných zápasoch a jednej vyhranej bitke v zápase s Lotyšskom miláčikom národa. Na TakUrčitee sa zamýšľame, či nie priskoro a čo ten fakt hovorí o nás, fanúšikoch. Text sa volá Nechajte Rewaya na pokoji.

Kontroverzný Mihálik

Na rozdiel od niektorých minulých nominácií sa tentokrát žiadna kontroverzia nekonala. Môže za to aj množstvo ospravedlneniek, ktoré musel realizačný tím zobrať na vedomie.

Predsa len sa našli nielen fanúšikovia Slovana, ktorí zdvihli brvou nad nomináciou napríklad obrancu Mihálika. Pre nich sme napísali vtipný text nazvaný Čo tam zasa robí ten XXX?

Vstup do druhého kola playoff NHL sa vydaril hneď trojici slovenských hráčov. Zdeno Chára pozbieral v druhom zápase série Bostonu s Montrealom päť plusových bodov pri výhre 5:3. Len o jednu plusku menej zapísal Marian Hossa v noci na dnes, keď Chicago porazilo Minesottu 4:1. Hossa asistoval pri troch góloch, večer sa mu vydaril.

Gáborík sa zbavil tlaku

Do formy sa dostal aj Marian Gáborík, vyrovnávajúcim gólom tesne pred koncom tretej tretiny a víťazným v predĺžení rozhodol o výhre Kings v prvom zápase série proti Anaheimu. Zbavil sa tlaku, ktorý cítil ako hlavná hviezda svojho mužstva, gólmi v playoff konečne pomáha svojmu novému tímu. Trejd už prehodnotili aj zámorskí punditi. Tiež sme sa mu venovali na takurčitee.sk.

Niektoré futbalové Euroligy spoznali cez víkend svojich šampiónov. Pražskej Sparte pomohla bodová strata Plzne a tradičný klub z hlavného mesta sa znova stal majstrom Česka. V Taliansku potvrdil po zbabranom semifinále Európskej ligy prvenstvo v Serie A Juventus Turín.

V Premier league titul bez Chelsea

V Premier league odpadla z boja o titul Chelsea. Doma neprenikla cez zaparkovaný autobus Norwichu a po bezgólovej remíze sa dve kolá pred koncom zúžil okruh adeptov na dvoch.

Ak už nestratí ani bod Manchester City, bude majstrom Anglicka. Ak zaváha v jednom z domácich zápasov s Aston Villou alebo West Hamom, šancu získa Liverpool. Ten hrá dnes na ihrisku Crystal Palace a cez víkend v poslednom kole doma proti Newcastle United.

La Liga sa nečakane zamotala. Z troch gigantov nevyhral cez víkend ani jeden, Atlético prehralo v Levante 0:2, Barcelona aj Real remizovali svorne 2:2 (v úlohách oberačov o body Getafe, resp. Valencia).

Dve kolá pred koncom má Atlético trojbodový náskok pred Barcelonou a päť bodov k dobru oproti Realu, ten zas drží stredajší zápas vo Valladolide v talóne. O majstrovi tak zrejme rozhodne posledné kolo a šláger Barcelona – Atlético na Nou Campe.

Radikálni fanúšikovia znova znechucovali futbal

Corgoňliga ešte majstra nepozná, ak Slovan vyhrá večer v Žiline, potvrdí titul pre seba. Trenčín nechal dva body v Košiciach aj keď ich mal na dosah.

Malec nepremenil pokutový kop v druhom polčase, zápas sa skončil 1:1. O titule pre belasých ale nikto nepochybuje, bratislavskí futbalisti by museli prehrať všetky zostávajúce zápasy.

Slovenský futbal poznačil škandál pred, počas a po štvrtkovom finále Slovenského pohára na Myjave. Radikálni priaznivci finalistov (Slovan, MFK Košice) sa nevedeli vpratať do kože, znova dokázali slušným fanúšikom znechutiť futbal.

Problému okolo sprísneného zákona, ktorý ich ale neodradil, som sa venoval v texte Kto sa naozaj má spojiť pre futbal, ktorý vyvolal v táboroch tvrdých jadier nevôľu.

Sympatický tenisový týždeň zažili naši Daviscupoví reprezentanti. Martin Kližan sa ako kvalifikant prebojoval do finále antukového turnaja v tenise v nemeckom meste Mníchov.

Napriek zdravotným problémom v ňom porazil Taliana Fogniniho 2:1 na sety a v rebríčku by mal poskočiť až o 50 miest. Darilo sa aj Milošovi Mečířovi jr., v českom meste Ostrava prehral až vo finále challengrového turnaja s Rusom Kuznecovom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Víkendový súhrn: Nechajte Rewaya na pokoji