Víkendový súhrn: Držme palce talianskym liekom

V tmavom drese Neapola nastúpil v Bratislave aj Marek Hamšík. Potom ochorel a teraz leží v posteli.
V tmavom drese Neapola nastúpil v Bratislave aj Marek Hamšík. Potom ochorel a teraz leží v posteli. (Autor: SME – VLADIMÍR ŠIMÍČEK)
Sportnet|6. okt 2014 o 11:05

V krátkosti to najdôležitejšie zo športové víkendu. Komentuje Bohumil Stejskal.

Víkend komentuje Bohumil Stejskal, šéfredaktor Takurčitee.sk.

Športový pupok Slovenska

Nepochybne ním boli cez víkend Košice. Počas dvoch dní sa v nich skoncentrovalo hneď niekoľko udalostí. V sobotu do Čermeľa pricestovali Žilinčania na zápas najvyššej futbalovej súťaže.

Oba tímy pred zápasom poskladali dlhú sériu duelov bez prehry a skladajú dodnes. Dve minúty pred koncom prišli hráči Košíc o tri body. Vyrovnal William, do Žiliny spoluhráčom prihral bodík. Košičania ale na krízu z úvodu sezóny definitívne zabudli.

V nedeľu sa bežal už takmer po stý krát v meste maratón, známy pod skratkou MMM. Desať tisíc bežcov, desať tisíc Eur pre víťaza a niekoľko desiatok tisíc divákov pri trati. Vyhral Keňan Gilbert Kiptoo Chepkwony v druhom najrýchlejšom víťaznom čase v histórii.

O dve minúty za ním pribehol druhý v poradí, kraja Kimwetich, o ďalšiu minútu bronzový medailista, Etiópčan Afewerk Mesfin Woldetensae. Najlepší Slovák Boris Csiba im dal dvadsať minút náskok, no stihol doraziť do cieľa v čase lepšom, ako dve a pol hodiny.

Tesne. Klobúk dole pred všetkými, čo odbehli maratón, polmaratón či inú sprievodnú trať. Aj redaktorov SME bolo na štarte hneď niekoľko.

Víkend vrcholil v Steel Aréne, kam sa prišli pokúsiť neprehrať po siedmy krát za sebou vojaci z Trenčína. Podporení vynikajúcim Konrádom dlho-predlho odolávali presile v podobe útokov hráčov Košíc.

Ako píše Mišo Hudák na TakUrčitee, v polovici duelu vyhrávali domáci na strely 24:4, no museli si opäť na pomoc zavolať Batmana Bartoša, aby ich zachránil.

Adieu, tréner Straka

Čo si vrabce čvirikali a niektoré noviny písali ešte pred víkendom, včerajší zápas v Trenčíne bol posledný pre Františka Straku na lavičke Slovana.

Prehra 0:4 by ho poslala predčasne do Prahy ešte aj keby jej nepredchádzala séria úbohých výsledkov a výkonov za posledný mesiac.

„Straka by bol pri mužstve dobrý ako asistent trénera, pretože jeho motivačné schopnosti sú na úrovni Chrisa Powella, ale ako hlavný kouč nedokázal mužstvu vštepiť štýl hry, stále tam bolo len srdíčko. U kardiológa fajn vec, vo futbale treba viac,“ hľadáme príčiny neúspechu na TakUrčitee v tradičných Pondelkových trénerovinách.

V Trenčíne to bola futbalová paráda, v druhom polčase priam zosmiešnenie majstra a účastníka Európskej ligy. Prišla dobrá návšteva, štvorgólová výhra bola najvyššou vo víkendovom kole. Žilina má na čele ligy zdatného súpera.

Arséne Wenger, víkendový kráľ animovaného gifu

Keď už Arsenal pod Wengerom nevie nad Chelsea vyhrať, do povedomia vstúpil vo včerajšom zápase aspoň tréner Wenger.

Sotil do Josého Mourinha, čím mu dal muníciu na slovné výpady poukazujúce na neschopnosť ho poraziť a prijať prehru minimálne do konca desaťročia. Animovaný gif sa zobrazil na internetoch odvčera aspoň stomiliónkrát.

Tragédia v F1 a PR trapas na twittri

Veľká cena Japonska sa skončila nešťastne a predčasne. Francúzsky jazdec tímu Marussia Jules Bianchi narazil monopostom do žeriavu odkladajúceho pred ním havarujúce auto.

Škaredá nehoda s hroznými následkami, jazdec leží po operácii v kritickom stave v nemocnici. DHL, partner Formuly 1 sa podaril zlý trapas na Facebooku. Možno v dobrej viere vyzývali na lajkovanie stránky, lajk mal „poslať želanie uzdravenia“ od fanúšikov na diaľky do nemocnice v Japonsku. Au.

Zubatá ale vo Formule 1 kosila. Vo veku 55 rokov zomrel Andrea de Cesaris, Talian, ktorý v osemdesiatych rokoch vystriedal niekoľko tímov. Osudnou mu bola nehoda na motocykli.

Držme palce talianskym liekom

Jóbovu zvesť zvestoval tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák na tlačovke na zraze najlepších futbalistov v Senci.

Marek Hamšík zostáva zatiaľ v Neapole. Po zápase na Pasienkoch vo štvrtok, keď zaznamenal 1+1 v kanadskom bodovaní pri výhre svojich 2:0 ochorel.

Je na antibiotikách a nie je isté, či sa stihne vyliečiť a dopraviť na Slovensko včas. Držme teda palce talianskym liekom a lekárom, nech nám ho dajú do pohody. Formu ako z minulého týždňa proti Španielom vo štvrtok potrebujeme.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Víkendový súhrn: Držme palce talianskym liekom