Ruský mladík, ktorý dostal pukom do hlavy, stále bojuje o život

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|15. mar 2021 o 22:45

Prevoz do Moskvy by hokejista nemusel prežiť.

BRATISLAVA. Zdalo sa, že ide o bežný zásah puku do časti medzi uchom a čeľusťou, ktorý mala zmierniť helma. Tentoraz to však neplatilo.

Devätnásťročný kapitán juniorského tímu Dynamo Petrohrad Timur Fajzudtinov je po nastrelení puku do hlavy v kritickom stave.

Mladík inkasoval ranu v zápase play off ruskej juniorskej súťaže. Po nastrelení puku od protihráča klesol na kolená a snažil sa ešte postaviť. Nepodarilo sa mu to a namiesto toho sa úplne zvalil na ľad a upadol do bezvedomia.

Záchranári okamžite zasiahli, s naložením mladíka na nosidlá im pomáhali hráči oboch tímov. Fajzudtinova previezli do nemocnice v Jaroslavli na jednotku intenzívnej starostlivosti, píše iSport.cz s odvolaním na ruské zdroje.

Jeho diagnóza je veľmi vážna: zlomenina spánkovej kosti, poškodenie krčnej tepny a -krvácanie do mozgu.

Za mladíkom hneď vycestovala aj rodina. Lenže situácia sa skomplikovala ešte viac. V nemocnici nemajú špeciálne vybavenie, ktoré potrebujú pre náročnú operáciu hokejistu.

Prevoz do Moskvy by zase nemusel prežiť. Rodina pôvodne chcela riskovať a súhlasila s prevozom, ale ten nakoniec zamietli doktori.

"Lekári pokračujú v boji o život Timura Fajzudtinova. Stav pacienta ostáva mimoriadne vážny," píše sa v pondelňajšej správe agentúry TASS.

Hokejistu pripojili na umelú pľúcnu ventiláciu. Postupne vykonali aj počítačovú tomografiu mozgu, počítačovú angiografiu a bronchoskopiu.

"Pacient je plne podrobený intenzívnej liečbe ťažkého traumatického poranenia mozgu," dodáva TASS.

Fajzudtinov je kapitánom Dynama Petrohrad a v klube pôsobí od roku 2016. Klub informoval, že uhradí všetky výdavky spojené s liečbou svojho kapitána.

"Práve teraz by sme my, celý Petrohrad, celá liga a celé Rusko mali Timovi poskytnúť takú silnú podporu, ktorá mu dá príležitosť tento boh vyhrať. Sme s tebou, Fazy," napísal klub na svojom instagrame.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Ruský mladík, ktorý dostal pukom do hlavy, stále bojuje o život