Pomohli rozhodcovia Realu? Ramos hral rukou, penalta sa nepískala

Sergio Ramos v zápase Eibar - Real Madrid.
Sergio Ramos v zápase Eibar - Real Madrid. (Autor: TASR/AP)
TASR|21. dec 2020 o 11:52

Tréner Eibaru zúril.

MADRID. Futbalisti majstrovského Realu Madrid sa po triumfe na ihrisku Eibaru (3:1) dotiahli v tabuľke španielskej La Ligy s 29 bodmi na vedúce Atlético.

Po nedeľňajšom zápase 14. kola sa hovorilo najmä o situácii z 82. minúty, keď za stavu 2:1 pre hostí kapitán Realu Sergio Ramos zahral v šestnástke rukou.

VAR rozhodol za dvadsať sekúnd

Domáci si boli istí, že budú kopať jedenástku. Po centri do šestnástky Realu hlavičkoval Jošinori Muto, zakončil do Ramosovho lakťa, ktorý mal obranca Realu ďaleko od tela.

Po konzultácii hlavného arbitra s technológiou VAR ale domáci zostali rozčarovaní.

"Zahral rukou, vyzeralo to na penaltu," citoval denník Marca trénera Eibaru Josého Luisa Mendilibara.

"Ramos si tiež myslel, že sa bude kopať penalta, pretože o tom hovoril s ostatnými hráčmi. Bol by som rád, keby povedal, čo si myslí," pokračoval.

"Inokedy sa rozhodca pozerá na VAR tri minúty a sleduje všetky zábery z kamier. Tentoraz sa rozhodol za 20 sekúnd. Videl to tak jasne, že to nemala byť penalta? Nikto nemá jasno v tom, či mala byť, alebo nemala. Takéto zásahy hráča rukou sú bežné. Ale je smutné, že v tom nemajú jasno ani rozhodcovia," dodal Mendilibar.

Zidane to nechcel príliš komentovať

O tom, že by mali byť arbitri jednotní pri takýchto zásahoch rukou, hovoril aj tréner Realu Zinedine Zidane.

"Najdôležitejšie je, aby mal rozhodca v týchto veciach jasno. Nechcem to viac komentovať, rozhodca je tu na to, aby zapískal a hotovo," uviedol.

O triumfe Realu rozhodli góly Karima Benzemu, Luku Modriča a Lucasa Vazqueza.

"Mám veľmi dobré pocity vo všetkom. Začali sme veľmi dobre, dali sme dva rýchle góly, ale je tu aj súper a on mal svoje dobré chvíle. Trápili sme sa, no hru sme kontrolovali," pokračoval Zidane.

"Prvých dvadsať minút bolo z našej strany veľkolepých vďaka mobilite, ktorú sme mali na ihrisku. Zápas sme kontrolovali od začiatku do konca. Musíme si teraz odpočinúť, pretože nás čaká náročný program, hráme každé tri dni," dodal.

Španielska La Liga má na programe ďalšie zápasy tento týždeň v utorok a v stredu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Pomohli rozhodcovia Realu? Ramos hral rukou, penalta sa nepískala