Napodobnil Granlunda. Osemnásťročný Chromiak strelil proti Česku parádny gól

Martin Chromiak v zápase Slovensko U20 - Česko U20.
Martin Chromiak v zápase Slovensko U20 - Česko U20. (Autor: TASR)
Sportnet|17. apr 2021 o 16:54 (aktualizované 17. apr 2021 o 20:10)

Brankárovi nedal žiadnu šancu.

PIEŠŤANY. Za bránkou mal dostatok priestoru a vyskúšal šťastie. Podarilo sa! Slovenský hokejista Martin Chromiak strelil parádny gól, ktorým napodobnil Mikaela Granlunda.

Podarilo sa mu to v druhom prípravnom zápas hokejovej dvadsiatky proti rovesníkom z Česka. V Piešťanoch vyrovnával na 1:1.

Brankárovi súpera Michalovi Postavovi nedal žiadnu šancu a puk umiestnil do horného rohu. Súperi sa iba nečinne prizerali.

Fínsky útočník Granlund strelil podobný gól na MS v hokeji 2011 v Bratislave. Podarilo sa mu to v zápase proti Rusku.

"Naučil ma to jeden tréner v Trenčíne, keď som mal zlomenú ruku a nemohol som strieľať. A odvtedy to trénujem a snažím sa to skúšať na tréningoch, ale toto bolo prvýkrát, čo som to vyskúšal v zápase," povedal pre Sportnet Chromiak.

Inšpiroval sa podobnými gólmi? "Áno, videl som to u Granlunda. Sledujem, že už aj v NHL padajú takéto góly," dodal pre Sportnet.

Slovenskí mladíci v prvom dueli zdolali Čechov 5:2. V druhom sa na svojho súpera dokázali trikrát dotiahnuť, ale nakoniec im podľahli 3:4 po nájazdoch.

Osemnásťročný Chromiak, ktorý premenil aj jediný slovenský nájazd, hral v tejto sezóne v Tipos extralige. V drese Dukly Trenčín dosiahol 19 bodov za 7 gólov a 12 asistencií.

Pozrite si skvelý gól Martina Chromiaka v zápase proti Česku a porovnajte si ho so zásahom Mikaela Granlunda na MS v hokeji 2011 v Bratislave.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Napodobnil Granlunda. Osemnásťročný Chromiak strelil proti Česku parádny gól