Ramos zasiahol Messiho lakťom do tváre, rozhodca neodpískal ani faul

Sergio Ramos (v bielom drese) a Lionel Messi.
Sergio Ramos (v bielom drese) a Lionel Messi. (Autor: TASR/AP)
TASR|3. mar 2019 o 11:16

Barcelona opäť uspela v Madride.

MADRID. Hráči FC Barcelona tento týždeň jasne dokázali svoju dominanciu v španielskom futbale.

V uplynulých štyroch dňoch sa dvakrát postavili úhlavnému rivalovi Realu Madrid a v oboch prípadoch zvíťazili, dokonca na jeho vlastnom ihrisku a dokonca mu nedovolili streliť ani jeden gól.

Najprv v stredajšej odvete semifinále Španielskeho pohára pokorili Real 3:0, o tri dni neskôr v ligovej repríze 1:0.

Barcelona dokázala dobyť štadión Santiago Bernabeu štyrikrát za sebou, vôbec ako prvý klub v histórii.

Rozhodol Rakitič

Hrdinom sobotňajšieho 178. El Clásica nebol Argentínčan Lionel Messi, ale chorvátsky stredopoliar Ivan Rakitič.

Ten svojím tretím gólom v tejto sezóne La Ligy zabezpečil celkovo 96. víťazstvo pre FC Barcelona, čím v historických štatistikách derby naklonil bilanciu na stranu Kataláncov.

"Nie je veľa tímov, ktoré dokážu uspieť dvakrát v priebehu štyroch dní na Santiagu Bernabeu. Sme na seba veľmi hrdí, ale vieme, že nás čaká ešte veľa práce," citovalo Rakitiča periodikum Marca.

La Liga 2018/2019: Pozrite si momentky zo zápasu Real Madrid - FC Barcelona: fotogaléria

3.3.2019

Tridsaťročný Chorvát patrí do kategórie sviatočných strelcov, ale patrí k ťažko nahraditeľným oporám tímu.

"Ivan je hráč, ktorý v každom zápase odovzdá maximum pre mužstvo a vždy bojuje za spoluhráčov," vysvetlil jeho prínos tréner úspešného tímu Ernesto Valverde.

Dá sa vôbec nahradiť Cristiano Ronaldo?

Práve tímová hra je základ úspechu Barcelony. Hoci vyčnieva Messi, v sobotu sa opäť ukázalo, že tím nestojí iba na jeho zásahoch.

Napokon, v predchádzajúcich štyroch dueloch s Realom vyšiel gólovo naprázdno a Barcelončania dokázali trikrát zvíťaziť a raz remizovať so skóre 10:3.

V opačnej pozícii je Real Madrid. Na vlastnej pôde nedokázal streliť Barcelone gól už v treťom stretnutí v sérii.

Ofenzívna kríza sa zvýraznila po odchode Cristiana Ronalda. Madridčania stále hľadajú kanoniera, ktorý ho nahradí, ak je to vôbec možné.

V dobrom svetle sa ukazuje mladý Brazílčan Vinicius Junior, stále mu však chýbajú skúsenosti. Ukázalo sa to aj v sobotnom El Clásicu, keď predviedol niekoľko sľubných akcií, ale zlyhal v koncovke.

"Niektoré veci nám vyšli, iné nie. Mali sme mnoho šancí, ale nedokázali sme ich využiť," uviedol tréner madridského tímu Santiago Solari.

Ramos o súboji s Messim: Nebol to úmysel

Ofenzívnu krízu Madridčanov najlepšie dokladuje štatistika strelených gólov. Počas jedenásťročného pôsobenia Ronalda sa stalo iba raz, že by Real nepokoril hranicu sto gólov v lige.

V súčasnosti, dvanásť kôl pred koncom, ich má na konte iba 43.

"Nezostáva nám iné ako pogratulovať súperovi. Mali sme svoje šance, ale keď nedáte gól, veci sa skomplikujú. Oni boli efektívnejší a to vo futbale rozhoduje," konštatoval kapitán domácich Sergio Ramos.

Kontroverzný obranca neostal dlžný svojej povesti ani v sobotu. Najviac otázok vyvolal incident v prvom polčase, keď Ramos pri výskoku zasiahol rukou Messiho do tváre.

Argentínčan chvíľu zostal na zemi, dokonca poukazoval na krvavé zranenie, ale hlavný rozhodca Alberto Mallenco neodpískal nedovolený zákrok.

"Nebol to úmysel. Medzi nami dvomi sa nič neudialo, také veci sa vo futbale skrátka stávajú," obhajoval sa po zápase Sergio Ramos.

FC Barcelona si po triumfe posilnil pozíciu na čele tabuľky. Pred druhým Atléticom Madrid vedie už o desať bodov, tretí Real zaostáva dokonca o dvanásť.

"Je to smola, že nám liga uniká, ale budeme bojovať až do konca, pretože vo futbale je všetko možné," dodal Ramos.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Ramos zasiahol Messiho lakťom do tváre, rozhodca neodpískal ani faul