Veterán Šariš Car Club Prešov chystá príťažlivú motoristickú akciu

Sportnet|2. máj 2003 o 00:00

Prešov - Klub historických vozidiel Veterán Šariš Car Club sídliaci v Prešove zastrešuje Asociácia historických vozidiel na Slovensku. Medzi

najzaujímavejšie modely, ktorými v klube disponujú sú automobily Opel Super S z roku 1938, Opel Olympia ročník 1940, Tatra 57, Ford Capri, či Tatra 603 alebo Škody Felície, medzi nimi i kabriolet. Okrem toho prešovský veterán Šariš Car Club združuje priaznivcov motocyklov. Spomedzi nich vyčnieva hlavne značka Jawa.

"Predstaviť veteránov motoristickej verejnosti sme chceli už pred takými dvomi rokmi," vraví šéf prešovských vyznavačov historických automobilov Vladimír Kuropčák. "Žiaľ, v tomto regióne sme nenašli vtedy sponzorov, ochotných pomôcť nám pri zabezpečení súťažnej trasy a s tým súvisiacich organizačných zabezpečení." A čo v najbližšom čase, predstavíte svoje skvosty prešovskej verejnosti? "Pravdupovediac, taký zámer na našich stretnutiach pretriasame. Uvažujeme v nejakom vhodnom termíne previezť našich veteránov historickým centrom Prešova a priľahlých komunikáciách. Či sa nám to v dohľadnom čase podarí, závisí predovšetkým od toho, či sa nám podarí zohnať na takúto, divácky isto atraktívnu akciu, dostatok peňazí," dozvedeli sme sa pred časom.

Nadšenci motorizmu, konkrétne historických vozidiel, ktorí sa zgrupovali v šarišskej metropole zrejme aktivitou chystanou na budúci týždeň, niečo na podporu svojich myšlienok získajú. V sobotu 10. mája 2003 v čase od 7.30 hodiny otvoria v areáli Autobazáru Autonova na Košickej ceste VETERÁN AUTO MOTO BAZÁR. V ňom nadšenci veteránom môžu nakúpiť, predať i vymeniť náhradné diely. Ako vravia organizátori tejto motoristickej akcie, aj ich repliky. Taktiež aj literatúru s motoristickou tématikou, dobové odevy, rôzne výbavy a doplnky. Popri tom všetkom, pôjde aj o neformálne stretnutie priaznivcov, aktívnych členov veterán klubov, ale aj ich neorganizovaných nadšencov. Vstup na nezvyčajné motorostické stretnutie je zdarma.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Veterán Šariš Car Club Prešov chystá príťažlivú motoristickú akciu