Veterán Jágr prekonal naše očakávania, pochvaľujú si v New Jersey

Jaromír Jágrh je v New Jersey suverénne najproduktívnejší hokejista.
Jaromír Jágrh je v New Jersey suverénne najproduktívnejší hokejista. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|11. jan 2014 o 10:52

V New Jersey je Jaromír Jágr zo všetkých hráčov suverénne najstarší, napriek tomu nikto zo spoluhráčov nezaznamenal viac kanadských bodov.

NEW YORK / PRAHA. Hoci počas olympiády v Soči oslávi už 42. narodeniny, stále ide do každého zápasu s absolútnym nasadením pripravený urobiť pre víťazstvo všetko , čo je v jeho silách. A stále ich má.

Práve tým hokejový fenomén Jaromír Jágr najviac uchvátil svojich nadriadených v New Jersey, kam prestúpil pred aktuálnou sezónou NHL. Na predmestí New Yorku sú preto veľmi spokojný. Píše o tom český server lidovky.cz.

V New Jersey je zo všetkých hráčov suverénne najstarší, napriek tomu s veľkým desaťbodovým náskokom vládne kanadskému bodovania. Krok by s ním dokázal držať snáď len ďalší český veterán v službách Devils Patrik Eliáš , ten však kvôli zraneniu odohral o dvanásť stretnutí menej.

Očakávania prekonal

Uznávaný generálny manažér klubu Lou Lamoriello si Jágra nevie vynachváliť. "Keď k nám prichádzal, mali sme nejaké očakávania. On ich ale svojimi výkonmi nepochybne prekonal," citoval ho server nj.com.

"Čakali sme od neho veľa, inak by sme ho nepodpisovali. Ale nie som si istý, že sme počítali s takým prínosom vo všetkých smeroch. Čo sa útočnej hry týka, je výnimočný, " poklonil sa Jágrovi 71-ročný boss, ktorý v Devils vládne pevnou rukou nepretržite už od roku 1987.

Pre Jágrov prínos mimo ľad si ho vybrali už jeho predchádzajúci zamestnávatelia. Má čo poradiť mladým hráčom aj je pre ostatných vzorom svojím prístupom k tréningu. Vedúcej úlohy sa hneď chopil aj v New Jersey.

Ukazuje smer

"Je to veterán, ktorý tím vedie. Ukazuje smer, ktorým by sme mali ísť. Pomáha mladým hráčom pochopiť, čo znamená byť profesionálnym hokejistom a aké to obnáša správanie. Som veľmi rád, že sa tejto úlohy zhostil aj u nás, " pochvaľuje si Lamoriello.

Jágr sa pritom nebojí ani nahlas skritizovať tímovú hru, tak ako to predviedol po poslednej prehre s Philadelphiou.

Aj pre to má prísny Lamoriello pochopenie: "Jaromír len hovorí veci, čo si myslí. Vychádza to z jeho srdca i hlavy súčasne. Takže čokoľvek povie, my s tým nemáme problém. Keď niekto argumentuje nesprávne, máte s tým problém, ale toto nie je ten prípad."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Veterán Jágr prekonal naše očakávania, pochvaľujú si v New Jersey