Verčimákova dvojgólová rozlúčka

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: SME - Vladimír Šimíček)
Sportnet|5. aug 2016 o 00:00

Susedské derby Giraltovce - Bardejovská Nová Ves patrilo medzi najviac sledované súboje.

GIRALTOVCE. V obidvoch kluboch došlo počas letnej prestávky k zmene na trénerskom poste a čakalo sa, ako skončí prvý vzájomný súboj mladých trénerov Ondreja Desiatnika a Františka Šotta ml. Nakoniec bol domáci kormidelník po vysokom víťazstve úspešnejší.

Giraltovčania vstúpili do zápasu sebavedome a od prvej minúty nedali súperovi dýchať.

Útočné akcie sa valili jedna za druhou na bránku Molčana a góly nedali na seba dlho čakať,  za 18 minút bolo 3:0.

Výborný výkon Slovana, podložený neustálym pohybom a vtipnými kombináciami pokračoval prakticky do konca zápasu.

Lídrami domácich boli M. Digoň a J. Verčimák, pridali sa aj ďalší, ale najvýraznejší bol P. Kuriplach,ktorý mal prsty v štyroch góloch Slovana.

Kvalitný kolektívny výkon znamenal pre hostí nepríjemný debakel, pričom ich od ešte väčšej blamáže zachránil brankár Molčan.

Naposledy tak vysoko Giraltovce nad týmto súperom vyhrali 5:0 v roku 1982.

Chvályhodný vzťah ku klubu

Zaujímavou skutočnosťou bol štart Jakuba Verčimáka v drese Slovana. Tomuto futbalistovi skončilo v lete hosťovanie v druholigovom Partizáne Bardejov.

Svojimi výkonmi však Bardejovčanov zaujal a títo sa rozhodli s ním uzavrieť hosťovanie aj na ďalší ročník II. ligy.

Do hry však vstúpil skúsený manažér Giraltoviec Jozef Mati, ktorý našiel ešte jedno riešenie a J. Verčimák sa objavil v prvých dvoch kolách v giraltovskom drese.

„Dlho som sa pohrával s myšlienkou, že nás Verčimák posilní v Sabinove a proti Bardejovskej Novej Vsi. Nakoniec to vyšlo a Jakub nám veľmi pomohol. Je to výborný futbalista a jeho vzťah k nášmu klubu je chvályhodný. Jeho kariéra bude naďalej pokračovať v Bardejove a ja verím, že sa posunie aj vyššie. Chcel by som poďakovať trénerovi Partizána Jozefovi Kukulskému a manažérovi Dušanovi Molčanovi za ústretovosť. My sme mali záujem byť farmou Partizána Bardejov, škoda, že to nakoniec nevyšlo. Bolo by to na prospech oboch klubov. Možno nabudúce,“ konštatoval po zápase Jozef Mati, ktorý bol veľmi spokojný s výsledkom i výkonom Giraltovčanov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Verčimákova dvojgólová rozlúčka