Veľký Horeš ulovil Kročka, cieľom je postup

Útočník Tomáš Illéš. Jeho hosťovanie sa zmenilo na prestup.
Útočník Tomáš Illéš. Jeho hosťovanie sa zmenilo na prestup. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|17. júl 2012 o 00:00

Do kádra pribudla aj dvojica z KAC Košice, ďalší hráči sú v riešení. Posilnený tím má len tie najvyššie ambície.



VEĽKÝ HOREŠ. Futbalisti šiestoligového Veľkého Horeša v uplynulej sezóne až do posledného kola bojovali o postup do vyššej súťaže, avšak nakoniec bitku s Michaľanmi prehrali a obsadili iba druhé miesto.

V nasledujúcom ročníku si už podobný scenár nepripúšťajú a majú jednoznačný cieľ: Postúpiť!

Hráči Družstevníka Veľký Horeš odštartovali letnú prípravu iba niekoľko dní po skončení predchádzajúceho ročníka.

„Začali sme koncom júna a za ten čas sme už stihli odohrať štyri prípravné súboje. Trikrát sme si zmerali sily s Kráľovským Chlmcom, nad ktorým sme vyhrali 9:0 a 2:1 a prehrali 3:4, a raz aj s jedným maďarským tímom. Ten sme zdolali vysoko 6:1,“ prezradil prezident klubu Alexander Brezina, podľa ktorého momentálne vedie tréningový proces mužstva Tibor Nagy z Borše.

„Trénujeme trikrát do týždňa a k dispozícii máme asi 18-členný káder. S prístupom hráčov sme spokojní,“ doplnil A. Brezina.

Získali Vladimíra Kročka

Tím z juhu Zemplína čaká do začiatku nového súťažného ročníka ešte niekoľko prípravných duelov. Už zajtra sa stretne v Čiernej nad Tisou s maďarským Cigándom a v sobotu odohrajú súboj so starším dorastom MFK Zemplín (pravdepodobne v Topoľanoch).

V hre je ešte previerka so štvrtoligovým Trebišovom. Zápasy poslúžia aj na zohratie mužstva, do ktorého pribudlo viacero posíl.

„Z Veľkých Revíšť k nám prichádza stopér Vladimír Kročko, ktorý naposledy hrával vo Veľkých Kapušanoch, a získali sme aj dvoch futbalistov z KAC Košice. V štádiu riešenia sú aj príchody ďalších troch hráčov do zálohy a hlavne do obrany, ktorú by sme potrebovali posilniť,“ ozrejmil šéf TJ Družstevník, ktorý dodal, že hosťovanie kanoniera Tomáša Illéša z Kráľovského Chlmca sa zmenilo na trvalý prestup.

„Mužstvo oproti vlaňajšku opustilo päť hráčov, Ballók a Palšovič sa vrátili do Kr. Chlmca a ďalší traja laborujú so zranením.“

Myslia len na postup

Neustále posilňovanie mužstva je jasným dôkazom toho, že vedenie Veľkého Horeša to myslí s postupom do piatej ligy úplne vážne. Netají to ani prezident klubu.

„Do novej sezóny vstupujeme s jednoznačným cieľom, ktorým je postup do vyššej súťaže. Iné ciele si ani nemôžeme dávať, to radšej skončíme s futbalom,“ odvážne tvrdil A. Brezina.

Mužstvo bude aj v novom ročníku hrávať svoje domáce zápasy VI. ligy zemplínskej na štadióne v Čiernej nad Tisou.

„U nás vo Veľkom Horeši prebieha rekonštrukcia ihriska aj šatní, ktorá bude prebiehať celú sezónu. V Čiernej n/T. sme však spokojní, tamojší ľudia nám vytvárajú príjemné prostredie,“ uzavrel A. Brezina.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Veľký Horeš ulovil Kročka, cieľom je postup