Veľké Revištia spečatili historický postup

Tešia sa z historického postupu. Veľké Revištia sú v predstihu víťazmi IV. ligy skupiny Juh.
Tešia sa z historického postupu. Veľké Revištia sú v predstihu víťazmi IV. ligy skupiny Juh. (Autor: ra)
Sportnet|25. máj 2012 o 00:00

V Poproči zvíťazili 3:1, a keďže ich súperi z čela tabuľky zaváhali, mohli sa radovať z postupu do najvyššej regionálnej súťaže.



VEĽKÉ REVIŠTIA. Obrovská radosť zavládla v nedeľu krátko popoludní v tábore štvrtoligových futbalistov Veľkých Revíšť, ktoré víťazstvom na ihrisku Poproča 3:1 spečatili svoj historický postup do vyššej súťaže.

Štyri kolá pred koncom totiž majú na prvom mieste tabuľky pred druhým Veľkým Folkmarom nedostihnuteľný 14-bodový náskok. Veľké postupové oslavy vo V. Revištiach sa chystajú v závere júna.

O tom, že klub sídliaci v dedinke neďaleko Sobraniec sa bude tešiť z postupu už štyri kolá pred záverom súťaže, rozhodli zaváhania jeho najväčších konkurentov z čela tabuľky Veľkého Folkmara a Sobraniec, ktorí na ihriskách súperov prehrali, kým Veľké Revištia vonku nezaváhali.

„My sme to už trošku očakávali, že konečne spečatíme postup. Nám však stačilo do konca vyhrávať iba na domácej pôde, ale sme veľmi radi, že sa nám to poradilo už v Poproči,“ povedal na úvod tajomník klubu Zdeno Hudák.

Podľa jeho slov sa mužstvo dozvedelo o zaváhaní súperov asi hodinu po zápase. „Žiadne veľké oslavy sme ešte nerobili, ale chlapci mali posedenie,“ doplnil.

Rozhodli skúsenosti

Veľké Revištia pôsobili vo štvrtej lige sedem rokov a za ten čas sa vypracovali na mužstvo, ktoré pravidelne hrávalo o najvyššie priečky.

„Dlhé roky sme budovali tím a teraz nám to prinieslo ovocie. O našom prvenstve rozhodli predovšetkým skúsenosti hráčov. Viacerí z nich hrávali v najvyššej súťaži či dokonca aj v reprezentácii. Spomeniem Sninského, Belána, Kročka či Grendela. Bolo to vidieť v rozhodujúcich zápasoch, či už proti Sobranciam, Medzevu alebo Veľkému Folkmaru. Takisto sme mali aj najlepší herný prejav v súťaži,“ uviedol Z. Hudák.

Ten už pomaly húta nad zložením kádra, ktorý bude v budúcej sezóne hrávať Majstrovstvá regiónu.

„Mužstvo by malo ostať pokope a posilniť by ho mali viacerí hráči so skúsenosťami z vyšších súťaží. Nechceme sa totiž pohybovať na spodných miestach tabuľky,“ ambiciózne dodal.

Do konca súťaže odohrajú Zemplínčania ešte štyri duely, postupne sa stretnú s Krompachmi (d), Kráľovským Chlmcom (v), Smižanmi (d) a Štítnikom (v).

„Aj keď sme už istými víťazmi súťaže, určite záver nevypustíme. Chceme bodovať v každom zápase a potvrdiť našu suverenitu,“ pokračoval tajomník klubu, ktorý do TJ prišiel presne pred dvadsiatimi rokmi a vytiahol ho z najvyššej okresnej až do najvyššej regionálnej súťaže.

Oslavy v závere júna

Práve pri príležitosti okrúhleho 20. výročia „veľkého“ futbalu sa v nedeľu 24. júna popoludní uskutoční na štadióne vo V. Revištiach športové popoludnie spojené s oslavami postupu, v rámci ktorého sa stretnú tri generácie a odohrajú medzi sebou súboje.

„Prvou bude partia hráčov, ktorá vybojovala postup do piatej ligy, druhá do štvrtej ligy a tretia do regionálnych majstrovstiev. Chýbať nebudú ani bývalí tréneri a pre fanúšikov bude pripravený guláš a občerstvenie. Keďže sa to bude konať po skončení futbalových súťaží, chcel by som pozvať širokú futbalovú verejnosť na toto zaujímavé podujatie,“ ukončil debatu Zdeno Hudák.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Veľké Revištia spečatili historický postup