Veľké Kapušany mrzia domáce zaváhania

Hráči Veľkých Kapušian. Prezimujú na piatom mieste.
Hráči Veľkých Kapušian. Prezimujú na piatom mieste. (Autor: ra)
Sportnet|21. nov 2013 o 00:00

Veľké Kapušany získali vonku viac bodov ako doma, s jeseňou sú však v klube spokojní.



VEĽKÉ KAPUŠANY. Žiadny tím v piatej lige skupina Juh sa v jesennej časti nemohol pochváliť takou dlhou šnúrou bez prehry ako futbalisti Veľkých Kapušian.

Tí nenašli premožiteľa v dvanástich dueloch za sebou, prvýkrát vyšli bodovo naprázdno až v 13. kole so Spišskými Vlachmi, a to dokonca na vlastnej pôde. Aj vďaka tejto peknej sérii MFK prezimuje na solídnej piatej priečke iba o skóre za Veľkým Folkmarom.

Nakopol ich prvý zápas

Aj keď sa Zemplínčania počas letnej prestávky vhodne posilnili hráčmi ako Ján Tkáč, Marcel Hami, Daniel Vasiľ či Gergö Doszický, ich nový tréner Marcel Nemčík nečakal, že jeseň „vypáli“ až tak dobre.

„Keby mi niekto pred súťažou povedal, že zimovať budeme na piatom mieste, tak by som mu neveril. Jeseň preto hodnotím celkom pozitívne, po neslávnej letnej príprave, počas ktorej sme prehrávali jeden zápas za druhým, sme sa dokázali pozviechať. Nakoplo nás víťazstvo hneď v prvom kole na pôde Poproča,“ rozhovoril sa lodivod mužstva M. Nemčík, vo viacerých dueloch dirigoval svojich zverencov aj priamo z trávnika, keďže stále aktívne hrával.

„Dali sme dokopy defenzívu, v ktorej sme sa výrazne zlepšili, a výsledkom je to, že máme tretiu najlepšiu obranu. Tá bola našou najväčšou prednosťou,“ pokračoval.

Vonku im to išlo

M. Nemčíka mrzia bodové straty na domácom ihrisku, kde z ôsmich zápasov zvíťazili iba trikrát. Zaujímavé je, že vonku získali viac bodov ako doma (z 28 až 15 nazbierali u súperov).

„Na tom musíme jednoznačne popracovať, pretože tých domácich strát bolo veľa. Bolo to tým, že doma sme museli tvoriť, čo nám veľmi nešlo, pretože nám chýbala predovšetkým kvalita v útoku. Ak by sme získali aspoň o štyri body viac, tak by sme teraz boli na treťom mieste. Vonku sa nám hralo lepšie, tam sme hrali zo zabezpečenej obrany a ťažili sme hlavne zo štandardiek,“ uviedol kormidelník V. Kapušian, ktorého v jeseni tešila aj tréningová dochádzka jeho zverencov.

Veľkou oporou Repovský

Najlepší duel, ktorý MFK v jeseni odohral, bol podľa M. Nemčíka domáci s Veľkým Folkmarom.

„Bol to kvalitný a slušný zápas, ktorý sa hral hore-dole, obe mužstvá si vypracovali veľa šancí na skórovanie. Vyhrali sme 4:1, ale súper bol veľmi dobrý. Vyšli nám aj stretnutia v Čani či Rožňave, naopak, mrzí ma remíza na pôde Rudnian.“ Celok z juhu Zemplína sa mohol opierať o výborné výkony brankára Petra Repovského, ktorý bol jeho veľkou oporou. „V mnohých zápasoch nás podržal, nevyšli mu iba posledné dva. Okrem neho patrili k ťahúňom tímu aj Ákos Kondáš, Gergö Doszický, Alexander Berta či Tibor Szabó. Ale základom bolo to, že sme utvorili výborný kolektív,“ dodal na záver M. Nemčík.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Veľké Kapušany mrzia domáce zaváhania