Veľká pohoda Spišiakov rovná sa trom bodom

Kapitán pečatil víťazstvo. Úspešný exekútor pokutových kopov Novovešťanov Karol Sedláček sa nemýlil ani v Snine.
Kapitán pečatil víťazstvo. Úspešný exekútor pokutových kopov Novovešťanov Karol Sedláček sa nemýlil ani v Snine. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|21. máj 2014 o 00:00

V sobotu hostia doma lídra súťaže s možnosťou dostať sa na prvú priečku.



SP. NOVÁ VES. Stará známa pesnička – futbalisti Spišskej Novej Vsi potiahli sériu zápasov bez prehry. Tentoraz neprehrali na ihrisku v Snine.

Tri góly, tri body

„Keby tak hrali v jeseni, už v marci mohli mať postup istý,“ po domácom víťaznom majstráku 25. kola s Giraltovcami (3:1). V nasledujúcom kole cestovali Novovešťania do ďalekej Sniny, kde znova konečným výsledkom potešili svojich fanúšikov.

„Dobrá séria, kvalitný súper – to sú všetko veci, ktoré dokážu domáce mužstvá proti nám ešte viac vyhecovať. Ináč to nebolo ani v Snine. V našom kádri vládne veľká pohoda a spokojnosť. To sa prejavilo aj na ihrisku. V prvom polčase sa domáci veľmi snažili, chceli proti nám bodovať. Zlomovým momentom boli naše dva góly po sebe v 66. a hneď na to v 67. minúte. Za tohto stavu už sme kontrolovali priebeh zápasu a výsledok,“ povedal po víťazstve 3:0 kapitán FK Spišská Nová Ves Karol Sedláček, ktorý pridal tretí strelecký zápis v tomto súboji. Ako správny kapitán sa nemýlil z pokutového kopu.

„Už som sa stal stabilným exekútorom pokutových. Zatiaľ musím poklepať na drevo, darí sa mi. Hoci z pohľadu diváka sa pokutový kop javí ako ľahká záležitosť, na ihrisku to nie je tak jednoduché,“

Privítajú lídra

Na čele tabuľky 4. ligy Východ je poriadna tlačenica a mení sa po každom kole. Po sobotňajšom prestížnom súboji majú Novovešťania šancu dostať sa na prvé miesto. Na svojom trávniku hostia práve lídra tabuľky zo Sabinova.

„Na prvé miesto strácame dva body a za určitých okolností sa môžeme vyšvihnúť na čelo tabuľky. Dlhodobo na jar doma sa snažíme hrať pre divákov. Niekedy je výsledok dôležitejší ako hra, ale chceme skĺbiť dobrý herný prejav s výsledkom. V sobotu hostíme lídra tabuľky, a to je tou najlepšou pozvánkou pre divákov. Počul som, že vedenie klubu chystá menšiu futbalovú slávnosť. Tak nech nám to všetkým vyjde tak, ako má. Ako som už spomínal, nech herná pohoda zo šatne sa premietne na ihrisko a znova to bude za tri body,“ skonštatoval kapitán Spišiakov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Veľká pohoda Spišiakov rovná sa trom bodom