Vedúci tímu Orokocký mieni, že sa Martikánovi stala krivda

TASR|18. aug 2004 o 13:39

Atény 18. augusta (TASR) - Vedúci výpravy vodných slalomárov SR Róbert Orokocký informoval, že v "prípade Martikán" v stredu na OH v Aténach došlo k chybe ...

Atény 18. augusta (TASR) - Vedúci výpravy vodných slalomárov SR Róbert Orokocký informoval, že v "prípade Martikán" v stredu na OH v Aténach došlo k chybe v komunikácii medzi úsekovým rozhodcom a výpočtovým stanovišťom. V súvislosti s uznaným protestom francúzskej výpravy voči nedovolenému dotyku s bránkou č. 7 sa podľa neho Michalovi Martikánovi stala krivda.

"Hneď po dojazde do cieľa, keď sme videli, že v neoficiálnom poradí je Michal Martikán na druhom mieste s dvojsekundovou penalizáciou, sme podali protest, lebo v záznamoch jednotlivých rozhodcov nikde nefiguroval tento trest. Vzápätí sme rozprávali s úsekovým rozhodcom, ktorý potvrdil, že obaja rozhodcovia na spornej bránke číslo sedem uviedli ľahký dotyk s bránkou pretekára číslo päť a ohodnotili jeho jazdu dvojsekundovou penalizáciou," vysvetľoval R. Orokocký a pokračoval: "Keďže sme trvali na tom, že Michal Martikán žiadnu chybu neurobil, neskôr sme zistili, že došlo k chybe medzi telefonistkou a výpočtovým stanom, pretože táto osoba zabudla nahlásiť penalizáciu. Takže nestalo sa to, že by sa rozhodcovia na stanovišti nedohodli na verdikte a rozhodli sa až dodatočne, ale na vine bola telefonistka, ktorá zabudla nahlásiť verdikty rozhodcov. Rozprával som sa aj s úsekovým rozhodcom tohto sporného miesta trate, no stále mám aj na základe videozáznamu silný pocit, že Michalovi uškodili. Oficiálne výsledky už boli vyhlásené, Michal nakoniec získal striebro, nedá sa už s tým nič robiť, ale pocit krivdy v nás už zostal."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Vedúci tímu Orokocký mieni, že sa Martikánovi stala krivda