Vaško junior sa vrátil z Poľska s piatimi medailami

Naša výprava. Temenujka Csókasová a jej zverenci na ME v Poľsku.
Naša výprava. Temenujka Csókasová a jej zverenci na ME v Poľsku. (Autor: archív)
Sportnet|12. sep 2013 o 00:00

V poľskom Szczecinku sa konali seniorské aj juniorskémajstrovstvá Európy vo vodnom lyžovaní za vlekom.

V poľskom Szczecinku sa konali najskôr seniorské majstrovstvá Európy vo vodnom lyžovaní za vlekom, týždeň na to sa na tom istom mieste rozdávali aj európske kovy v kategórii juniorov do 19 rokov a dorastencov do 15 rokov. A Slovensko potvrdilo, že v tomto športe patrí medzi špičku. Alexander Vaško junior sa stal absolútnym majstrom Európy do 19 rokov v kombinácii a v slalome, obsadil aj 2. miesta v skokoch a v akrobatickej jazde. Naši juniori do 19 rokov získali druhé miesto v súťaži družstiev.

KOŠICE. V Szczecinku sa naša výprava na majstrovstvách Európy juniorov a dorastencov vo vodnom lyžovaní za vlekom tešila z piatich kovov.

Juniorské družstvo v zložení Alexander Vaško mladší, Juraj Kerpčár, Veronika Cséplóová (všetci KVL Trixen Košice), Radovan Hynek (Košice) a Nikolas Wolf (KVL Piešťany) skončilo na druhom mieste.

Okrem spomínanej pätice sa v kategórii dorastencov do 15 rokov predstavili Karin Boříková, Lucka Fedorová a Daniel Vaško (všetci KVL Trixen Košice).

Trénerkou a vedúcou výpravy bola Temenujka Csókasová. Vaško junior si z Poľska priniesol až päť medailí.

Okrem tímovej sa stal európskym šampiónom do 19 rokov v kombinácii, zlato si vyjazdil aj v slalome, 2. miesto v skokoch a akrobatickej jazde.

Trénerka Csókasová veľmi spokojná

„So šampionátom som veľmi spokojná,“ rozhovorila sa po návrate do Košíc trénerka a vedúca výpravy Temenujka Csókasová.

„V akrobatickej jazde Šaňo Vaško dvakrát zlepšil slovenský rekord. Juraj Kerpčár si zlepšil osobný rekord v skokoch 44,2. Každý bodovaním prispel k celkovému druhému miestu v súťaži družstiev. Akurát dievčatá mohli zajazdiť o niečo lepšie. Mali však smolu na počasie. Podmienky sa menili každú chvíľu. Bolo to aj o šťastí.“

Vaško junior po bronze získanom na seniorskom šampionáte sa lúčil s kategóriou juniorov parádne. Dva tituly, dve striebra v individuálnych disciplínach sú skvelým výsledkom.

„Šaňko túžil hlavne po zlate v kombinácii. Bolo vidieť, že si počínal suverénne, sebavedomo. V slalome boli podmienky veľmi ťažké, ale svojich súperov prevýšil po každej stránke. Zlepšuje sa z roka na rok, je veľkým prísľubom do budúcnosti,“ pochvaľovala si Temenujka Csókasová, ktorú akurát škrelo, že Radovan Hynek mal ťažký pád v rozjazdách.

Musel do nemocnice, našťastie nakoniec to skončilo lepšie ako samotný pád vyzeral.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Vaško junior sa vrátil z Poľska s piatimi medailami