Varga sa pred súperovou bránkou chová spontánne

Gólová radosť v Trenčíne. Tibor Varga (vpravo) sa teší z presného zásahu.
Gólová radosť v Trenčíne. Tibor Varga (vpravo) sa teší z presného zásahu. (Autor: tasr)
Patrik Fotta|3. feb 2016 o 00:00

Hokejisti HC Košice sa po týždni predstavia opäť na domácom ľade, keď privítajú Skalicu.

Hokejisti HC Košice sa po týždni predstavia opäť na domácom ľade, keď v piatok privítajú od 17.30 hod. Skalicu. Oceliari sú na víťaznej vlne a trpkosť prehry nepoznajú už 14 zápasov v rade. Proti Záhorákom bude líder extraligy opäť jednoznačným favoritom aj vzhľadom na fakt, že zo štyroch doterajších zápasov prehrali Košičania len jeden.

KOŠICE. V dobrej forme sa ukazuje aj najnovšia posila majstra Tibor Varga, ktorý skóroval naposledy proti Trenčínu.

„Moji dvaja spoluhráči to dobre zatiahli do pásma a bol tam následne odrazený puk, tak som po ňom išiel. Snažil som sa dostať to na forhend. Všimol som si, že po mne ide súperov bek, tak som čo najrýchlejšie vypálil a priznám sa, že som ani nevedel, kade to brankárovi prešlo,“ povedal pre Korzár Varga, ktorý sa vďaka tomuto presnému zásahu bodovo vyrovnal dovtedy najproduktívnejšiemu spoluhráčovi Petrovi Bartošovi a zároveň prekonal svoje bodové maximum v základnej časti zo sezóny 2013/14 ešte v drese Žiliny.

„Poteší to, ale ja som v prvom rade prišiel po tímový úspech, nie zbierať kanadské body. O tom, že som prekonal svoje maximum som ani nevedel, je to pre mňa novinka.“

Niekedy je lepšia nahrávka, inokedy strela

V aktuálnej sezóne má rodák z Bratislavy bilanciu 14 gólov a 24 asistencií. V Martine, kde sezónu začal, bol skôr nahrávačom, zatiaľ čo v Košiciach sa mu darí skôr strelecky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Varga sa pred súperovou bránkou chová spontánne