Vancouver čelí ďalšej afére, tréner mal hráčov posielať vyvolávať bitky

TASR|14. jan 2010 o 12:01

Hokejisti Vancouveru sa ešte nestihli preniesť cez prvú rozhodcovskú aféru a už lietajú v ďalších problémoch.

Vancouver.

Útočník Minnesoty Derek Boogaard obvinil po stredajšom zápase NHL trénera Canucks Alaina Vigneaulta, že posielal svojich hráčov na ľad zámerne vyvolávať bitky.

Domáca Minnesota viedla v tretej tretine pohodlným náskokom 5:2, keď sa za pasy chytili domáci Boogaard s hosťujúcim Darcym Hordichukom. "Kouč nás posiela, aby sme sa s vami bili," povedal vraj Hordichuk svojmu sokovi krátko pred bitkou. Obaja kohúti dostali za šarvátku klasický päťminútový trest, zlý muž Vancouveru navyše aj desaťminútový osobák.

Iba o 20 sekúnd neskôr vyzval Alexandre Bolduc na pästný súboj domáceho obrancu Johna Scotta. V jednostrannej bitke ťahal Bolduc jasne za kratší koniec a z ľadu odchádzal poriadne otrasený držiac si zranené rameno. V čase 54:54 si to medzi sebou rozdali ešte Tanner Glass a Shane Hnidy.

Bitky už nič nezmenili na konečnom výsledku 5:2 pre Wild. Keby sa však posledná ruvačka strhla o šesť sekúnd neskôr, čelil by Glass i Vigneault disciplinárnemu konaniu.

Podľa pravidiel NHL totiž každý hráč, ktorý vyvolá bitku v posledných piatich minútach zápasu, bude automaticky suspendovaný na ďalší zápas a jeho tréner dostane pokutu 10-tisíc dolárov. Hordichuk a Vigneault pocítili tieto tresty už vlani v novembri.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vancouver čelí ďalšej afére, tréner mal hráčov posielať vyvolávať bitky