V zápase Spišiakov so Stropkovom chýbalo len jedno – góly

Stropkovčania získali bod, Spišiaci dva stratili. Dvesto divákov v jarnej premiére Spišskej Novej Vsi vytúžený gól nevidelo, hoci domáci na to mali dosť možností.
Stropkovčania získali bod, Spišiaci dva stratili. Dvesto divákov v jarnej premiére Spišskej Novej Vsi vytúžený gól nevidelo, hoci domáci na to mali dosť možností. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|23. mar 2015 o 00:00

V domácej jarnej premiére Spišiaci vyhrali, ale len na gólové šance.



SP. NOVÁ VES. Takmer s presnosťou do roka a do dňa začali domácu treťoligovú jarnú časť súťaže futbalisti Spišskej Novej Vsi s tým istým súperom zo Stropkova.

Pred rokom videli diváci päť gólov a víťazstvo domácich v pomere 3:2.

Popracovať na koncovke

V sobotu bolo všetko ideálne pripravené na prvý domáci majstrák. Ihrisko bolo vo veľmi dobrom stave. Spišiaci vybehli v novučičkých dresoch a diváci mali vstup zadarmo. Ďalším lákadlom boli nové posily v novoveských dresoch. Medzi nich patril aj navrátilec Tomáš Čekovský.

„Po návrate sa mi hralo dobre, len škoda tých nevyužitých šancí. Stopkov podržali brankári, či to bol už ten prvý v prvom polčase, ale jeho náhradník. Vedeli, kam sa majú v bráne postaviť. Za predvedený výkon a šance sme si zaslúžili vyhrať, no futbal sa hrá na góly,“ skonštatoval útočník Spišiakov Tomáš Čekovský.

„V žiadnom prípade netreba mať hlavy dole. V celej jarnej časti treba hlavne popracovať v koncovke. Šancí si vytvorím dosť, či už to bolo proti Prešovu B, alebo teraz doma so Stropkovom, len to zakončenie.“

S bodom maximálne spokojní

Už niekoľko rokov majú súboje na spišskonovoveskom trávniku rovnaký scenár. Hostia „zabetónujú“ obranu, cez ktorú sa Novovešťania len ťažko dostávajú.

Aj Stropkov herne na Spiši neoslnil, ale taktika slávila úspech a z trávnika schádzali spokojnejší hostia.

„Trávnik a počasie bolo ideálne, len náš herný prejav trošku zaostával. Vedeli sme, že Spišská má kvalitný káder a tak sme sa viac zamerali na obranu. Na začiatku zápasu sme mali gólovú tutovku, kedy stačilo loptu len zasunúť do brány. Potom mali oveľa viac šancí domáci. Poďakovať treba našim brankárom, ktorí mali skvelé zákroky. Hažer sa zranil a tak ho v polovici zápasu vystriedal Varchol a aj ten vytiahol niekoľko „televíznych“ zákrokov. Zo Spišskej Novej Vsi odchádzame s bodom maximálne spokojní,“ povedal po zápase hrajúci asistent Stropkova Róbert Potoma.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V zápase Spišiakov so Stropkovom chýbalo len jedno – góly