V tomto roku doma nezaváhali ani raz

Veronika Habánková bola pri chuti. Proti ŠKP nastrieľala v sobotu sedem gólov.
Veronika Habánková bola pri chuti. Proti ŠKP nastrieľala v sobotu sedem gólov. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|16. dec 2015 o 00:00

Michalovčanky dosiahli skvelú bilanciu, v sobotu rozdrvili tím z hlavného mesta. Cez víkend zabojujú o prvú trofej.

MICHALOVCE. Hádzanárky michalovskej Iuventy odohrali v sobotu svoj posledný duel na domácej pôde v tomto kalendárnom roku.

A s divákmi sa rozlúčili vo veľkom štýle, keď v predohrávanom stretnutí 15. kola WHIL vyprášili posledný celok tabuľky ŠKP Bratislava 43:14 (21:6). V interlige sú naďalej na špici s plným bodovým ziskom.

Zápas si užívali

Žlto-modré bez problémov zvládli rolu jasného favorita a nebyť viacerých zahodených tutoviek, mohlo byť ich víťazstvo ešte výraznejšie.

„Aj na tento zápas sme sa pripravili zodpovedne a išli sme ho vyhrať. Hrali sme s chuťou, užívali sme si ho, a čo je najdôležitejšie, zahrali si všetky dievčatá. Zo začiatku to síce z našej strany bolo pomalé, ale potom sme sa rozbehli a súpera sme ničili v trhákoch,“ skonštatovala po súboji s celkom z hlavného mesta michalovská Veronika Habánková, ktorá bola so siedmimi gólmi najlepšou strelkyňou posledného duelu v Chemkostav aréne v tomto roku.

„To vážne? Ja som dala najviac gólov? To som nevedela,“ prekvapene, ale s úsmevom reagovala rodáčka z Trenčína.

Mohla mať na svojom konte aj o jeden gólik navyše, to by však musela premeniť jediný pokutový hod Iuventy v zápase...

Samé víťazstvá

V práve končiacom sa kalendárnom roku odohralo michalovské družstvo v domácom prostredí spolu 23 súťažných stretnutí (13 vo WHIL, 4 v národnom play-off a po 3 v Pohári EHF a Slovenskom pohári), v ktorých dosiahlo obdivuhodnú bilanciu – všetky vyhralo!

„Teší nás, že sme doma ani raz nezaváhali. Chceme vo víťaznom ťažení pokračovať aj v ďalšom roku,“ odvetila Habánková.

Zverenky trénera Františka Urbana čaká tesne pred vianočnými sviatkami ešte boj o prvú tohtosezónnu trofej. V Šali sa cez víkend predstavia na záverečnom turnaji Slovenského pohára, ktorý môžu získať štvrtýkrát v rade.

V sobotňajšom semifinále sa stretnú opäť s bratislavským ŠKP (v druhom semifinále si to rozdajú Partizánske a Hlohovec).

„Dúfam, že znovu vysoko zvíťazíme, chceme nastrieľať čo najviac gólov a postúpiť do nedeľňajšieho finále. Naším jediným cieľom je obhájiť prvenstvo,“ odhodlane zakončila debatu ľavoruká hádzanárka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V tomto roku doma nezaváhali ani raz