V štafete suverénni Nóri, Slováci napokon až na 18. mieste

SITA|12. dec 2010 o 12:58

V pretekoch mužských štafiet na 4x7,5 km v rámci Svetového pohára v biatlone v Hochfilzene sa z triumfu tešilo nórske kvarteto Alexander Os, Ole Einar Björndalen, Emil Hegle Svendsen a Tarjei Böe.

HOCHFILZEN. V nedeľňajších úvodných pretekoch mužských štafiet na 4x7,5 km v rámci Svetového pohára v biatlone v rakúskom Hochfilzene sa z triumfu tešilo nórske kvarteto Alexander Os, Ole Einar Björndalen, Emil Hegle Svendsen a Tarjei Böe.

Favorizovaní severania síce museli ísť raz na trestný okruh, vďaka skvelému bežeckému výkonu však napokon dokázali triumfovať o takmer minútu pred striebornými Rakúšanmi.

Bronz si po dramatickom súboji finišmanov troch krajín vybojovali Francúzi, keď Martin Fourcade zdolal Nemca Michaela Greisa aj Švéda Carla Johana Bergmana.

Slováci mali preteky skvele rozbehnuté, napokon však skončili až na 18. priečke.

Nóri boli pri prvej odovzdávke až desiati, potom však zabral Ole Einar Björndalen a vytiahol svoj tím na čelo pretekov. Záverečný úsek štafety výborne zvládol Tarjei Böe, pre ktorého je to už tretie zlato počas tohtotýždňového 2. kola Svetového pohára v Hochfilzene. Böe predtým zvíťazil v rýchlostných aj stíhacích pretekoch.

Členom slovenskej štafety sa až do posledného úseku darila streľba. Miroslav Matiaško, Pavol Hurajt aj Dušan Šimočko sa vyhli 150 m dlhému trestnému okruhu a vďaka len štyrom dobíjaniam sa postarali o priebežné 5. miesto, čo by bol historický úspech slovenskej štafety.

Matej Kazár však na položke v ľahu trikrát dobíjal a navyše musel ísť aj trikrát do trestného kola, čo reprezentantov SR odsunulo až na konečnú 18. priečku v konkurencii 26 krajín.

Výsledky - štafeta mužov na 4x7,5 km - Hochfilzen:

1. Nórsko (Alexander Os, Ole Einar Björndalen, Emil Hegle Svendsen, Tarjei Böe) 1:29:38,2 h (1 trestný okruh + 7 dobíjaní), 2. Rakúsko (Daniel Mesotitsch, Tobias Eberhard, Christoph Sumann, Dominik Landertinger) +53,1 s (0+4), 3. Francúzsko (Vincent Jay, Jean Guillaume Beatrix, Lois Habert, Martin Fourcade) +3:28,8 min (2+9), 4. Nemecko +3:30,5 (0+14), 5. Švédsko +3:32,5 (2+12), 6. Ukrajina +3:44,0 (2+8), ... 18. Slovensko (Miroslav Matiaško, Pavol Hurajt, Dušan Šimočko, Matej Kazár) +6:04,2 (3+10).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»V štafete suverénni Nóri, Slováci napokon až na 18. mieste