V Slušoviciach Béreš jr. s Fabiou S2000 evo II

Jozef Béreš jr. Na Mikuláš Rally Slušovice obhajuje prvenstvo.
Jozef Béreš jr. Na Mikuláš Rally Slušovice obhajuje prvenstvo. (Autor: Štefan Glovičko)
Sportnet|9. dec 2010 o 00:00

Počas tohto mesiaca sa po druhý raz za riekou Moravou predstaví posádka košického Styllexu motorsport Jozef Béreš jr. - Róbert Muller so svojou S2000 novšej evolúcie.

Už na pražskom relyšprinte mali v rukách Škodu Fabia S2000 evo II, s ktorou budú počas najbližšej soboty obhajovať prvenstvo na Mikuláš Rally Slušovice.

KOŠICE. Prípravy na druhý ročník súťaže sú v plnom prúde, no počasie trocha robí organizátorom problémy. Minulý týždeň Zlínsko trápili silné mrazy a množstvo snehu na trati. Počas tohto týždňa prišlo oteplenie, sneh sa pomaly topí a organizátorom sa podarilo vybaviť výnimku, aby sa mohlo jazdiť na pneumatikách s hrotmi, ktoré sú u našich západných susedov zakázané. O tom, či sa na takých bude, alebo nebude jazdiť, sa rozhodne až tesne pred súťažou. Po minuloročnom úspešnom ročníku si jazdci doslova vymodlili u organizátorov pokračovanie, pričom do Slušovíc prichádza veľmi solídna konkurencia českých aj zahraničných posádok. V štartovnej liste nechýba ani úradujúci slovenský majster a víťaz minulého ročníka Jozef Béreš jr. so spolujazdcom Róbertom Mullerom. Podobne ako vlani aj teraz sa jednodňová súťaž odjazdí na relatívne malom priestore a posádky čakajú dve rýchlostné skúšky, ktoré sa pôjdu dvakrát. "Potešilo nás s Robom, že si môžeme ešte v závere tohto roka zajazdiť s už novou technikou, ktorú budeme mať k dispozícii počas novej sezóny. Po prvý raz sme sedeli v novej Fabii S2000 novšej evolúcie už na pražkom relyšprinte. Nerád by som nejako porovnával tieto autá, lebo počas súťaže nebol priestor na nejaké skúšanie, aj keď tieto preteky boli skôr oddychové. Na trati bolo veľa snehu a my sme nemali vhodné pneumatiky, preto sme sa skôr trápili, ako si užívali jazdy. Nemáme zimný podvozok na malé kolesá, preto musíme obúvať kolesá osemnástky," hovorí J. Béreš jr. Vo svojej triede skončil na treťom mieste, ale prezradil, že výsledok z pražskej súťaže nebol dôležitý. "Sezóna je už dávno za nami a tieto preteky sú skôr zábavou, aby sme divákov potešili peknými prejazdmi. Teraz bolo na trati veľa snehu a nebolo dôležité ísť rýchlo, ale skôr s rozumom a bez zbytočných chýb," povedal J. Béreš jr. V sobotu ho čaká obhajoba minuloročného prvenstva, čo v konkurencii Krestu (Mitsubishi Lancer EVO IX), Grzyba (Škoda Fabia S2000), Valouška (Škoda Fabia WRC), Odložilíka (Citroën Xsara WRC) a ďalších nebude vôbec ľahké. "Zrejme nedokážeme využiť možnosť jazdiť na pneumatikách s hrotmi, lebo ako som spomínal, nemáme zimný podvozok na malé kolesá. Nezostáva nám iné ako jazdiť na veľkých a pokiaľ by sa nám podarilo získať pneumatiky D10, ktoré majú menšie hroty, bolo by to lepšie. Tešíme sa na túto súťaž, kde si môžeme bez stresu užívať jazdy, šmýkať a nesústreďovať sa na výsledok, lebo ten v žiadnom prípade nie je rozhodujúci," dodal J. Béreš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Slušoviciach Béreš jr. s Fabiou S2000 evo II