V Sabinove vyvrcholí futsalová "regionálka"

Sportnet|19. feb 2010 o 00:00

Zostávajúcimi šiestimi zápasmi v Sabinove vyvrcholí najvyššia futsalová 3b extraliga, ktoré už nič nemôžu zmeniť na prvenstve Lionu Šatex Poprad.

KOŠICE. Ten o svojom upevnení postu lídra rozhodol v zápasoch s dvojicou celkov, ktoré ho ešte mohli pripraviť o víťazstvo v súťaži i účasť v baráži o postup do celoslovenskej súťaže.

Líder najskôr zdolal košickú Duklu Sabinov a potom aj košickú Deltu, ktorá mala veľmi dobrý vstup do zápasu, ale streleckú prestrelku v druhej časti nezvládol a Lion mohol oslavovať nielen dvojciferné víťazstvo, ale aj celkové prvenstvo. Sezóna sa už skončila pre košickú Športhalu a Slaviu PU Prešov, ktorá je v neúplnej tabuľke pred nedeľňajšími zápasmi na druhom mieste. Dá sa však očakávať tuhý boj o futsalového vicemajstra regiónu. "Prešovčania odohrali viacero výborných stretnutí a naznačili, že v ich silách je hrať o prvú priečku. Žiaľ, doplatili na nevyrovnané výkony, čo ich pripravilo o niekoľko bodov," povedal na margo prešovskej Slavie PU šéf východoslovenskej futsalovej únie Martin Andor.

Viacero adeptov

Až v samom závere nedeľňajšieho popoludnia v Sabinove sa predstaví víťaz najvyššej regionálnej futsalovej 3 b extraligy Lion Šatex Poprad v súboji s Truck teamom Trebišov. Oveľa viac pozornosti budú pútať súboje celkov na treťom a šiestom mieste tabuľky, ktoré sa budú snažiť atakovať zostávajúce dve miesta v prvej trojke. "Dramatický bude boj o druhú priečku, na ktorú bude stačiť 27 bodov. Pri dobrej konštelácii hviezd ich môže získať až trojica celkov. Košické PKP spolu s dvoma sabinovskými - Oscarom a Duklou - zvedú neúprosný boj o medailové pozície. Na prípadné zaváhanie niektorého z nich čaká z druhej vlny Delta Košice, ktorá hrá o minimálne tretie miesto. Spomínané kvarteto sa stretne vo vzájomných dueloch, čo dáva nedeľňajšiemu poslednému dvojkolu dramatickejší náboj. Relatívne najľahšiu úlohu má košické PKP, ktoré vo svojom jedinom zápase musí zdolať sabinovskú Duklu. Prípadná strata bodov odsúva extraligovú rezervu PKP možno aj mimo medailových pozícií. Naopak Duklu v prípade víťazstva s PKP čaká v domácom derby Oscar siahajúci po najlepšom umiestnení v histórii klubu. Predtým však musí, ako v dobrej detektívke, poraziť Deltu Košice. Aj z týchto kombinácií vidieť, že strieborná i bronzová priečka môže patriť hocikomu z danej štvorice," vyslovil svoje prognózy M. Andor.

Delta Online - Slávia PU Prešov 6:3 (2:1). Góly: Horák 3,Wantruba, Papáč, Trudňák - Mihík 2, Ďurkáč. Dukla Sabinov - Lion Šatex Poprad 2:5 (0:3). Góly: Blaško, Janič - Tropp 2, Brunacký, Krišanda, Beller. Delta Online - Lion Šatex 8:10 (4:1). Góly: Wantruba 4, Horák 3. Sirotňák - Kubus, Beller, Pitoňák, Brunacký po 2, Tropp, Krišanda. Dukla - Slávia PU 3:4 (2:1). Góly: Janič, Dlugoš, Tomko - Belliš 2, Ďurkáč, Hrabčák. PKP Košice B - Športhala Košice 3:3 (2:2). Góly: Slezák 2, Rick - Mráz, Nagy, P. Kočiš. PKP B - Delta Online 10:5 (5:2). Góly: Rick 4, Majoroš 3, Slezák 2, Gluchman - Wantruba, Papáč po 2, Kerlik.

Program posledného dvojkola: Kvalita Sportclub Poprad - Delta Online Košice, Dukla Sabinov - PKP Košice B, Oscar Sabinov - Delta Online, Kvalita Sportclub - Truck Team Trebišov, Dukla - Oscar, Lion Šatex Poprad - Truck Team Trebišov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Sabinove vyvrcholí futsalová "regionálka"