V Ružomberku na úvod bez Bičovského, ale s Laurincom

SITA|3. jan 2008 o 17:24

RUŽOMBEROK 3. januára (SITA) - Pre futbalistov MFK Ružomberok bol štvrtok 3. januára tak ako aj pre ďalších šesť účastníkov najvyššej slovenskej súťaže prvým dňom v rámci zimnej prípravy na jarnú časť ...

RUŽOMBEROK 3. januára (SITA) - Pre futbalistov MFK Ružomberok bol štvrtok 3. januára tak ako aj pre ďalších šesť účastníkov najvyššej slovenskej súťaže prvým dňom v rámci zimnej prípravy na jarnú časť Corgoň ligy 2007/2008. Na úvodnom zraze sa hlásilo 35 hráčov, chýbal však hlavný lodivod Přemysl Bičovský. "Prvý tréning, na ktorom si po vianočných sviatkoch hráči trochu ponaťahovali svaly a zahrali si na ihrisku s umelou trávou, viedol asistent trénera Viliam Hyravý s koučom staršieho dorastu Jánom Hasprom. Hlavný kouč A-tímu Bičovský sa spolu s ďalším asistentom Pavlom Chaloupkom pridajú k mužstvu v piatok v Prahe pred halovým turnajom s názvom Víkend šampiónov," vysvetlil pre agentúru SITA generálny riaditeľ MFK Ružomberok Jiří Steinbroch. Na spomenutom podujatí v pražskej Sazka Aréne budú súpermi klubu spod Čebraťa v základnej B-skupine tri české tímy - Sparta Praha, Bohemians 1905 a FK Teplice. Vlani sa Ružomberku darilo, keď podľahol až vo finále Bohemiansu 3:4. "Minuloročným druhým miestom sme si latku nasadili dosť vysoko. Turnaj berieme ako spríjemnenie prípravy a možnú dobrú konfrontáciu s kvalitnými protivníkmi. Hala má svoje špecifiká a zákonitosti, určite chceme obstáť so cťou. Do Prahy odcestuje v piatok 22 hráčov," doplnil J. Steinbroch.

V Ružomberku zatiaľ nenastali veľké zmeny v kádri. "Zimnú prípravu začal prakticky kompletný tím z jesene, aj náš kmeňový hráč Martin Laurinc, ktorý sa nedohodol na podmienkach s Duklou Banská Bystrica. Prvý tréning absolvovalo aj sedem navrátilcov z hosťovania, medzi nimi napríklad Tomáš Reguly, Michal Hoško, Jakub Furman, Lukáš Deneš či Peter Mahút. Koncom januára príde k selekcii z takmer 40-členného kádra. Vtedy by sme mali vedieť, ktorí futbalisti sa nedostanú do užšej nominácie a pôjdu niekam na hosťovanie. Máme záujem o dvoch-troch nových hráčov, ktorých by sme chceli angažovať, o menách je predčasné v tejto fáze čokoľvek rozprávať. Záležať bude aj na tom, či niekto zo stabilných členov našej základnej zostavy odíde. Zimné prestupové obdobie sa iba začalo," uviedol generálny riaditeľ ružomberského klubu.

Šiesty tím aktuálnej tabuľky Corgoň ligy 2007/08 má v pláne len jedno sústredenie. V dňoch 8. - 14. januára budú Bičovského zverenci naberať kondíciu vo Vyhniach, výprava sa ubytuje v hoteli Sitno. Herné sústredenie "v teple" nie je v pláne. Ružomberčania nastúpia na prvý prípravný duel z predpokladanej jedenásťzápasovej porcie v stredu 16. 1. proti Lučencu, generálkou na jar by mal byť 23. 2. súboj s Rimavskou Sobotou. V itinerári stretnutí sú aj konfrontácie s maďarskými (Honvéd Budapešť, Vasas Budapešť), rakúskymi (Rapid Viedeň, Mattersburg) i poľským klubom (Cracovia Krakov).

Ružomberok sa chce v tabuľke posunúť vyššie. "Žilina a Artmedia Petržalka majú pred ostatnými mužstvami už veľký náskok a pobijú sa o majstrovský titul. Nás láka konečná ´bronzová´ priečka, na tretiu Trnavu strácame pred pätnástimi jarnými kolami iba štyri body. Trnava, Nitra, Košice, Ružomberok a Slovan, teda mužstvá na

3. - 7. mieste tabuľky, majú vyrovnané kádre a medzi týmito tímami nie sú po jeseni veľké bodové rozdiely," dodal na margo ambícii ružomberského klubu Jiří Steinbroch.


Prehľad prípravných stretnutí MFK Ružomberok v rámci zimnej prípravy pred jarnou časťou Corgoň ligy 2007/08:

16. 1. proti LAFC Lučenec (doma)

19. 1. proti HFK Prievidza (doma)

23. 1. proti Honvédu Budapešť (Maď., vonku)

26. 1. proti Sigme Olomouc (ČR, vonku)

30. 1. proti Cracovii Krakov (Poľ., doma)

2. 2. proti Rapidu Viedeň (Rak., dejisko sa určí po dohode klubov)

6. 2. proti MFK Zemplín Michalovce (doma)

9. 2. proti SV Mattersburg (Rak., dejisko sa určí po dohode klubov)

13. 2. proti Vasasu Budapešť (Maď., vonku)

16. 2. súper je v štádiu riešenia

23. 2. MFK Rimavská Sobota (dejisko sa určí po dohode klubov)


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»V Ružomberku na úvod bez Bičovského, ale s Laurincom