V premiére štadión nevypredali

Zaplnené tribúny. V Michalovciach bolo takmer 2 000 divákov.
Zaplnené tribúny. V Michalovciach bolo takmer 2 000 divákov.
Sportnet|24. aug 2009 o 00:00

O futbal v Michalovciach bol však v sobotu napriek tomu rekordný záujem.



MICHALOVCE. Hoci bol záujem o prvý majstrovský zápas pred vlastným obecenstvom a na vynovenom štadióne v podaní prvoligových Michaloviec obrovský, štadión sa napokon vypredať nepodarilo. Vari 500 miest v ešte nedokončenom stánku MFK Zemplín ostalo voľných, no aj napriek tomu ide o rekordnú návštevu za posledné dva roky. Tá sa nepochybne tešila na ďalšie víťazstvo, no divákom vzal nádeje dve minúty pred koncom stopér L. Mikuláša Tufegdič, ktorý vyrovnaním zmaril túžby MFK Zemplín vyskočiť na prvé miesto tabuľky.

Zážitok pre všetkých

Vráťme sa však k premiére nového štadiónu. Ten ponúkol doposiaľ nevídané divadlo v podobe bezprostredného kontaktu divákov s aktérmi na ihrisku. Tribúny sú od hracej plochy vzdialené iba päť metrov a na ešte nedokončenej novej severnej tribúne budú ešte bližšie. Aj preto mali diváci na tribúnach často pocit, akoby boli hráčmi na ihrisku. Aspoň pohľadom. Škoda len, že ich to nevyburcovalo k väčšej aktivite, pretože tú by si zaujímavý futbal v podaní oboch aktérov zaslúžil. "Pre všetkých to bol určite veľký zážitok. Takisto aj pre mňa, veď tri metre od čiary som ešte mužstvo nikdy nekoučoval. Bolo to super, ale máme sa ešte na čo tešiť, kým bude štadión kompletne hotový," povedal tréner domácich Vladimír Rusnák. Svoj názor na nové michalovské prostredie prezentoval aj tréner Liptovského Mikuláša Ladislav Totkovič. "Treba kvitovať každý takýto krok. Čo sa týka kontaktu s hracou plochou, o mne je známe, že potrebujem poriadne veľký priestor, ale dnes som si bez problémov vystačil. Asi aj preto, že som mierne zdravotne indisponovaný," doplnil L. Totkovič.

My dodajme, že štadión MFK Zemplín má byť kompletne hotový do konca septembra a jeho slávnostné otvorenie je naplánované na 10. októbra 2009. Program má vyplniť priateľský zápas medzi domácim MFK Zemplín a zatiaľ nešpecifikovaným súperom z jednej z popredných európskych líg.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V premiére štadión nevypredali