V premiére bol úspešnejší smižiansky tréner

Kvalitné derby so štyrmi gólmi. Na rozdiel od jarnej časti na jeseň Margecany v Smižanoch herne prekvapili. Domáci však boli lepším mužstvom a zaslúžene zvíťazili rozdielom štyroch gólov.
Kvalitné derby so štyrmi gólmi. Na rozdiel od jarnej časti na jeseň Margecany v Smižanoch herne prekvapili. Domáci však boli lepším mužstvom a zaslúžene zvíťazili rozdielom štyroch gólov. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|12. aug 2013 o 00:00

V spišskom derby Smižany – Margecany sa na obidvoch stranách predstavili šiestoligoví noví kormidelníci.



SMIŽANY. Po trénerských rošádach v Smižanoch sa k mužstvu počas letnej prestávky dostal Marián Wikarski.

Rovnako nového trénera zlákali do Margecian. Stal sa ním dlhoročný erudovaný odborník na futbal Marián Pelko.

Od začiatku spolupráce s novým trénerom si vedenie Slovana Smižany pochvaľovalo dobre fungujúci futbalový trojuholník tréner-funkcionári-hráči. V premiére hostili v najväčšej obci na Slovensku Margecany. Z pohľadu jarných výkonov to mala byť jednoznačná záležitosť domácich.

„Premiéra bola veľmi ťažká. Na jar tu hostia prehrali 0:8, a tak sa znova akoby očakával podobný priebeh. Lenže Margecany sa predstavili ako húževnatý súper. Zvládli sme dobre prvý polčas, po ktorom sme viedli rozdielom dvoch gólov. Hostia nepoľavili ani po zmene strán, ale gólovú šancu si nevypracovali. Naopak, my sme svoj dobrý výkon korunovali ďalšími dvoma gólmi a zaslúžene zvíťazili,“ povedal po svojej smižianskej vydarenej premiére Marián Wikarski.

Pochvaľoval si síce krátku, ale dobrú prácu v tomto klube: „Som tu ešte len mesiac a zoznamujem sa s prostredím. Je to pre mňa nová skúsenosť. V Smižanoch je veľmi dobrá futbalová atmosféra a bodaj by to aj v ostatných majstrákoch vyzeralo tak ako v tom prvom.“

Nezohraté Margecany

Posledné tri mesiace v Margecanoch boli veľmi hektické. Nový výbor mal plné ruky práce, aby zachránil šiestoligovú súťaž. Počas júla hľadali nového trénera a pred náročnou sezónou chceli zvýšiť kvalitu mužstva.

Dobrým krokom bolo angažovanie skúseného Mariána Pelka, ktorého práca sa už prejavila aj v Smižanoch, hoci jeho zverenci prehrali 0:4.

„Smižany sa predstavili ako kvalitné mužstvo. Hrali veľmi dobre, mali nové posily a mali toho viac natrénované ako my. Po dovolenkách sme sa prakticky prvýkrát zišli v kompletnejšej zostave. V Smižanoch sme nepodali zlý výkon, ale veľmi viazla súhra. Treba to dať dokopy, viac sa zohrať a dobré zápasy s dobrými výsledkami, verím, že prídu,“ povedal po prvom majstráku šéf margecianskeho futbalu Jaroslav Očvár mladší.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V premiére bol úspešnejší smižiansky tréner