V Prahe sa aj Prešovčania lúčili s výnimočným fanúšikom

Zeleno–biely dres, ktorý si tak M. Timoš obľúbil, do truhly hodil F. Oršulák.
Zeleno–biely dres, ktorý si tak M. Timoš obľúbil, do truhly hodil F. Oršulák. (Autor: jale)
Sportnet|21. feb 2012 o 00:00

Veľkú obradnú sieň strašnického krematória v Prahe zaplnili pred pár dňami okrem najbližších rodinných príslušníkov predovšetkým priaznivci športu.

Veľkú obradnú sieň strašnického krematória v Prahe zaplnili pred pár dňami okrem najbližších rodinných príslušníkov predovšetkým priaznivci športu. Na poslednej ceste vyprevádzali vynikajúceho športovca, výborného človeka a výnimočného fanúšika.

PRAHA. Milan Timoš, rodák z Prahy s koreňmi blízko šarišskej metropoly, sa upísal pozemnému hokeju v SK Slavia Praha.

Koketoval však aj s futbalom, to ešte ako dorastenec. Obdivuhodných dvadsaťjeden rokov stál v bráne československých pozemných hokejistov, z toho desať rokov bol kapitánom národného tímu. Ako legionár pôsobil v Belgicku i v Nemecku.

So starou partiou bývalých spoluhráčov, ktorú tvrdil hlavne s verným kamarátom a spoluhráčom Tomášom Vágerom, precestovali kus sveta už ako veteráni. Dokonca na šampionáte v austrálskom Sydney bol pri zisku zlatých medailí.

Jeho veľkou láskou bol ale aj futbal. Na ten chodil od detstva. A čuduje sa svet, svoj najobľúbenejší kút našiel na opačnom konci republiky. Stal sa ním Tatran Prešov a jeho hráčske legendy. Do Prešova, ba aj na ihriská jeho súperov, meral cestu skoro týždeň čo týždeň. Obdivuhodných vyše 45 rokov!

Naposledy sa vydal aj s manželkou Jankou do Prešova počas prvého februárového víkendu. Ešte v nedeľu zašiel na prípravný futbal, no na druhý deň ho už viezla sanitka do prešovskej nemocnice, kde napokon srdce veľkého športovca a fanúšika, práve v kraji, s ktorým sa hlboko zžil, vo veku 64 rokov dotĺklo.

Prišli aj Jakubko či Bubenko

Po prevoze z Prešova do Prahy sa ním v strašnickom krematóriu lúčilo množstvo ľudí. Medzi nimi mnohé známe tváre z českej i slovenskej športovej scény.

Vyprevadiť Milana Timoša prišli do Prahy aj najvernejší priatelia zo Združenia futbalových internacionálov Tatrana Prešov, ako Štefan Varga, Viliam Ľuberda, Marián Prusák, Vladimír Gombár Jozef Dudič, Jozef Košút i bývalý futbalový arbiter Jozef Jenča.

Z ruského Permu do Prahy pricestoval a po smútočnom obrade už s tímom nového zamestnávateľa na sústredenie do Turecka zamieril futbalový reprezentant Martin Jakubko, pokloniť sa kamarátovi prišiel aj tréner Jozef Bubenko s manželkou i partia motoristov z prešovského Yamaha klubu, ktorú zorganizoval jeho dlhoročný priateľ František Oršulák, ktorý vedno s manželkou Jankou stál pri nebohom do posledného dychu.

Keď sa pri prešovskej spoločnosti po smútočnom obrade pristavil napríklad bývalý futbalový reprezentant, tiež s koreňmi na východe Slovenska, Horst Siegl či bývalý gólman Tatrana, Čech Milan Veselý, zazneli aj názory, že za takú klubovú vernosť, akú Milan Timoš prejavoval Tatranu Prešov, mali by mu na prešovskom futbalovom štadióne vyhradiť čestné miesto či pamätnú tabuľu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Prahe sa aj Prešovčania lúčili s výnimočným fanúšikom